­
back24 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN)
back23 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN)
back3 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN)
back25 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN)
Collega's gezocht?
Logo-VO-NN-258 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN)
Vereniging voor oud-medewerkers NN Group
Slider

Posts from category "Frits Boss"

Opruimen.

Tijdens de eerste lockdown besluiten we eindelijk eens goed op te ruimen. We zijn niet de enige begrijp ik van familie, buren en kennissen. Goed de bezem erdoor halen, is het motto. Bij mij betekent opruimen vaak het verplaatsen van dingen. Dus opruimen op de eerste plek en keurig opbergen op een tweede plek. Mijn vrouw grijpt dan in. ‘Opruimen is weggooien’: zegt ze. ‘Hup, de deur uit’. Ik kijk wat beteuterd. Want er zijn toch dingen waar ik gehecht aan ben of die ik misschien ooit nog weer kan gebruiken, al heb ik ze jaren niet in handen gehad. ‘Weg ermee’, zegt ze nogmaals zeer beslist. Nou, dan maar aan de slag.Maar dan zie ik dat ze zelf nogal wat kleding verplaatst.

‘Gooi je dat niet weg’, vraag ik. ‘Misschien ga ik het nog een keer dragen’, zegt ze, ‘of het kan misschien naar de kringloop’. Dat is haar favoriete winkel. Lekker samen met een goede vriendin kringloop shoppen. Mij zie je daar niet. ‘Moet je kijken wat ik gescoord heb’, roept ze als terugkomt van een kringloop bezoek en vol trots de nieuwe aanwinsten toont. ‘En kunnen al die gescoorde spullen nu terug naar de kringloop’ vraag ik. ‘En wanneer gaan we die dan brengen?’ Want bij ons in de omgeving puilen die winkels helemaal uit van al die opgeruimde spullen van die in huis opgesloten Corona lieden. “Geen spullen afgeven s.v.p.”, staat er op de deur. Naar de stortplaats van de gemeente dan maar? ‘Nee’, roept mijn vrouw, ‘Jouw spullen. Dat kan wel, maar die kleren bewaar ik nog even. Die kunnen wel weer even in een andere kast’. ‘Als dit zo doorgaat’ zeg ik, ‘moeten we echt naar Ikea voor een extra kast’.  ‘Nee’, zegt ze, ‘Ikea is dicht. En jij hebt bovendien nog nooit zelf een kast van Ikea in elkaar gezet. Ik koop wel een extra kast bij de kringloop’.

Ik geef het op. Dit is een verloren discussie en ik neem mijn verlies. In een opwelling gooi ik radicaal alle geselecteerde spullen in de ruime kofferbak van de Volvo. Hup, naar de vuilstort. Weg ermee. Het is even rijden, maar lekker hard jaren 80 muziek op! ABBA, The Winner Takes It ALL. Bij de vuilstort aangekomen staat er op een bord dat deze tijdelijk is gesloten wegens Corona. Nou dan maar weer naar huis. Kofferbak leegmaken en tja, waar laat ik die troep?

Op de fiets komt een leuke jonge vrouw voorbij. ‘Dat gooi je toch niet weg’, zegt ze vragend en wijst naar een paar rieten tuinstoeltjes. ‘Nou, eigenlijk wel’, zeg ik wat timide. ‘Mag ik het hebben’, vraagt de passant vrolijk. ‘Kan ik goed gebruiken voor een zitje in de tuin’. Natuurlijk, graag is mijn reactie. Opluchting, ik ben het kwijt en ze is er nog blij mee ook. ‘Kom je het even brengen’, vraagt ze lachend. ‘Ik woon iets verder op’. Dus tuinstoelen weer in de kofferbak en daar ga ik. Toch iets opgeruimd! Als ik terugkom staat mijn vrouw met een glas wijn op me te wachten. ‘Gelukt bij de vuilstort’, vraagt ze? ‘Je was snel terug’. ‘Tijdelijk gesloten, zeg ik’. ‘Dat komt dan toch goed uit’ zegt ze lachend, ‘Het voorjaar komt eraan en we hebben dus nu toch nog die twee rieten tuinstoeltjes over. Daar kunnen we mooi achter in de tuin een zitje mee maken voor een kopje koffie in de ochtendzon’. ‘Nou, die moet je dan maar scoren bij de kringloop’ antwoord ik, niet zonder leedvermaak.

Ach, The Winner Takes It ALL……….

Frits Boss Frits Boss

Een spontane opwelling...

In een spontane opwelling heb ik geroepen dat ik ook wel een blog zou schrijven. Nou; vooruit dan maar. Het is 17 maart 2021 als ik achter de PC ga zitten. Met een schuin oog volg ik ook de uitslag van de verkiezingen op de TV. Ik verbaas me over het grote aantal partijen dat meedoet en ben wel een beetje benieuwd naar de uitslag van de versnippering op het politieke landschap. Verder heb ik de politieke partijleiders de laatste tijd niet zo gevolgd. Ik ben een beetje talkshow moe. Steevast dezelfde gezichten en veelal de bekende en vaak suggestieve vragen van de inleiders waarvan ik de indruk heb dat ze niet altijd even objectief zijn. Ben overigens wel nieuwsgierig naar het stemgedrag van deze presentatoren zelf. Vreemd dat nooit één van de gasten daarnaar vraagt. Maar aan de vraagstelling en de omgang met de gast(en) kun je wel een beetje de afslag bepalen van de betreffende presentator op de politieke rotonde. Sigrid Kaag is een beetje mijn favoriet. Toch gaat mijn stem naar Mark Rutte, ik neem de VVD maar even op de koop toe, maar ik vind dat Rutte, als crisismanager, een Coronabonus heeft verdiend. Ik leg alle terechte of onterechte kritiek op hem maar even aan de kant. Corona; het heeft ons al een heel jaar beheerst. Hoe zou het alle VO-NN collega’s zijn vergaan in dit afgelopen jaar? Voor velen niet eenvoudig denk ik, want veel van onze collega’s zijn een reislustig gezelschap. En, trouwens, wat zouden de VO-NN leden hebben gestemd? Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Zou dat een afspiegeling zijn van de landelijke uitslag? Bijzonder trouwens dat zoveel mensen vaak geheimzinnig doen over hun stemgedrag.

Zelf ben ik ook wel een beetje Corona moe, maar we zijn er tot nu ongeschonden doorheen gekomen. Zoals velen hebben we opgeruimd, de financiën en testamenten nog eens even op orde gebracht en veel in de tuinen gerommeld. Gezegend met een mooi tweede huis aan de rand van een groot natuurgebied in Drenthe hebben we ons vooral daar teruggetrokken en leefden we redelijk geïsoleerd. Wandelen, wandelen en nog eens wandelen tussen Schotse hooglanders, Limousine koeien, schapen en in de tuin reeën die zichtbaar genieten van de aanplant, een keur aan vogels en een handvol eekhoorns. En af en toe samen een rondje op de golfbaan (gelukkig open) vooral ‘s ochtends zo vroeg mogelijk. Een balletje slaan en vooral genieten van de natuur. Alleen een jaarlijks terugkerende vakantie van twee maanden naar onze vaste stek in Estepona in Spanje moest geschrapt worden. Dat viel achteraf eigenlijk best mee, al mis ik wel de zon en daar een rondje golf in een polo. Maar door het vele wandelen ontdekken we toch ook weer hoe mooi onze eigen omgeving is. Dus toch toegevoegde waarde. En geen extra Corona kilootjes door het vele bewegen!

Tenslotte vorige week voor het eerst met de collega’s in de Ledenraad een online vergadering gehad. Is me goed bevallen, mede dankzij de goede regie van enkele collega-techneuten. Wij, de VO-NN, moeten veranderen, vernieuwen. Naar meer toegevoegde waarde zoeken voor onze leden. Vernieuwen en ook vooral verjongen. Die opdracht houdt ons nog wel even van de straat. En het voorjaar komt eraan. De oude, maar mooie Golf cabrio van mijn eega kan onder het stof vandaan!

Frits Boss Frits Boss
­