Blogs VO-NN

Hier vindt u blogs van VO-leden. Wilt u zelf ook blogs schrijven, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt altijd op de blogs reageren. U vindt dan de reactiemogelijkheid onder de tekst. U kunt zich ook abonneren op de blogs. U krijgt dan een e-mail met de laatste blog.

Mijn topvrouwen


Het is het adagium van deze tijd; meer vrouwen in de top zouden zorgen voor een beter, menselijker beleid en vooral het verbeteren van de onderlinge samenwerking. Midden in de crisis over het terughalen van de Afghanen die voor Nederland hadden gewerkt, stond er een foto in de krant van Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken), Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) en Ank Bijleveld (Defensie).
Drie vrouwen die op dit onderwerp nauw en goed zouden moeten samenwerken. Het was een prachtige foto die in lichaamstaal heel duidelijk liet zien; dit is de krabbenmand pur sang.Voor wie dit begrip niet kent; een krab kan in zijn eentje uitstekend uit een mand omhoogklimmen, maar als er meerdere inzitten dan wordt ie omlaag getrokken door zijn soortgenoten. Dit fenomeen was duidelijk van toepassing op deze dames.

Een slecht voorbeeld voor alle vrouwen en mannen in Nederland. Zo moet het dus niet. Elkaar verwijten maken, het goede nieuws kapen, het slechte nieuws de ander in de schoenen schuiven. Ergerlijk voor ieder die het zag, en het ergst voor diegene die het betrof. In de politiek wordt alles wat in de maatschappij gebeurt uitvergroot. Als ik kijk naar mijn jarenlange ervaring bij NMB, ING en NN, zijn er vrouwen geweest met wie het een feest was om mee samen te werken. Eerlijk is eerlijk, ook heel veel mannen, maar daar gaat dit stukje niet over. Vaak was ik in vergaderingen de enige vrouw, maar bij ING Bank heb ik het genoegen gehad veel in vergaderingen te zitten met echte toppers als de toenmalige directeuren Saskia Geraerds en Jolanda van de Kamer. Vooral wil ik ook een topper uit mijn eigen team noemen Judith Barthel. Bij NN was dit, naast Leontien van der Plas uit mijn eigen team, toch vooral Marije Scholma die door haar instelling en capaciteiten het werk tot een klein feestje wist te maken. Het zijn deze vrouwen die keihard werkten op de inhoud, steeds bereid waren mij collegiaal advies te geven en altijd aardig en oprecht zijn. Dat zijn vrouwen die je niet vergeet en waar je altijd met een glimlach aan terugdenkt. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Patiënt onvriendelijkheid ten top
Het sociale leven
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 07 juli 2022

Captcha afbeelding