Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Zorgverzekering 2023

VO-NN - Zorgverzekering 2023

VO-NN - Zorgverzekering 2023


U heeft inmiddels het aanbod voor de zorgverzekering 2023 van uw huidige zorgverzekeraar ontvangen. De premies voor de zorgverzekering zijn gestegen. Dit als gevolg van kostenstijgingen in de gezondheidszorg. Een ander effect is dat de collectiviteitskortingen op de basisverzekering per 1 januari 2023 door de Overheid worden afgeschaft. Daarnaast zijn sommige dekkingen aangepast. Nu is het dus weer tijd om uw jaarlijkse keuze te maken.  

 

 

Blijf ik bij mijn huidige zorgverzekeraar? Moet ik de aanvullende verzekering aanpassen, toevoegen of weglaten? Zaken waarin alleen ú de keuze kunt maken. Als VO-NN kunnen wij u informatie geven over het aanbod van de Zorgverzekeraars waar wij mee samenwerken. Wij kunnen u niet helpen bij uw individuele keuze. Inhoudelijke vragen kunt u natuurlijk stellen aan de deskundige medewerkers van de zorgverzekeraars.  

 

 

U heeft tot en met 31 december 2022 om uw zorgverzekering op te zeggen. Daarna kunt u tot en met 31 januari 2023 de nieuwe zorgverzekering afsluiten. Neem de tijd om alles goed op een rij te zetten. Mocht u inderdaad willen overstappen dan is het raadzaam dat u zich voor 31 december 2022 inschrijft bij de nieuwe verzekeraar van uw keuze en aankruist dat u gebruik maakt van de opzegservice van de nieuwe zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars maken allemaal gebruik van hetzelfde systeem en afmelden gaat dan gegarandeerd goed. 

 

 

In deze Nieuwsbrief een korte introductie van de vier Zorgverzekeraars waar wij nauw mee samenwerken. De informatie over het aanbod van NN Zorgverzekering, OHRA, ONVZ en Zilveren Kruis kunt u vinden op onze website: www.vo-nn.nl

 

 

In de Nieuwsbrief ook een paar weetjes over zaken die bij het bepalen van uw keuze van belang kunnen zijn. Op onze website hebben wij onder het kopje “veel gestelde vragen” een aantal vragen (en antwoorden) over de zorgverzekering opgenomen.

 


Nationale-Nederlanden Zorgverzekering:

Is de zorgverzekeraar waarmee NN Group een collectieve zorgverzekering heeft afgesloten. De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden doet meer dan de zorgrekening betalen. U als gepensioneerde NN’er krijgt diverse extra services die gewoon vanuit huis te gebruiken zijn. U profiteert via ons van korting op de premie van de aanvullende verzekering en de gratis module Fit, die u helpt gezonder te leven.

 

 

De basisverzekering van Nationale-Nederlanden is een combinatiepolis. Dit betekent dat u zelf kiest naar welke zorgverlener u gaat. In de meeste gevallen betalen ze de rekening volledig.  Bij niet gecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging (thuiszorg), geestelijke gezondheidszorg (ggz), fysio- en oefentherapie hanteert Nationale-Nederlanden maximale vergoedingen.

 

 

Op de premie voor de aanvullende verzekeringen krijgt u een korting tot 26%. Meer informatie over de zorgverzekeringen van Nationale-Nederlanden voor gepensioneerden leest u hier.

 

 

Bent u nog niet gepensioneerd, maar heeft u wel rechten opgebouwd in het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds dan kunt u ook gebruik maken van de voordelen die NN Group u biedt: u krijgt tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen. De betreffende informatie leest u hier.

 

 

OHRA:

 

NN Group heeft voor komend jaar ook een collectieve zorgverzekering afgesloten met OHRA. U kunt daar als lid van VO-NN ook gebruik van maken.

 

 

Met de OHRA Zorgverzekering heeft u een combinatiepolis. Dit betekent dat u zelf kiest naar welke zorgverlener u gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden zij meestal 100 % van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen. Maakt u gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaalt u zelf.

 

 

Op de premie voor de aanvullende verzekeringen krijgt u een korting van 15 %. Meer informatie over de zorgverzekeringen van OHRA voor gepensioneerden leest u hier.

 

 

Bent u nog niet gepensioneerd, maar heeft u wel rechten opgebouwd in het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds dan kunt u ook gebruik maken van de voordelen die OHRA u biedt: u krijgt eveneens 15 % korting op de aanvullende verzekeringen

 


ONVZ:

 

Al jarenlang de zorgverzekeraar waarmee uw oud-werkgever afspraken over een collectieve zorgverzekering heeft gemaakt. ONVZ staat voor een eersteklas zorgverzekering en vrije zorgkeuze. Daarom mag u zelf kiezen naar welke dokter of welk ziekenhuis u gaat. ONVZ vergoedt bijna altijd op basis van restitutie. Alleen bij niet-gecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg (ggz) hanteert ONVZ maximale vergoedingen. 

 

 

Als gepensioneerd oud NN’er kunt u gebruik maken van dit werkgeverscollectief. Op de premie van de aanvullende verzekeringen krijgt u een korting van 25%.

 

 

Bent u nog niet gepensioneerd, maar heeft u wel rechten opgebouwd in het ING Pensioenfonds of het NN CDC Fonds dan kunt u ook gebruik maken van de voordelen die NN Group Loyaal u biedt: u krijgt 12% korting op de aanvullende verzekeringen. 

 

 

De informatie over de zorgverzekeringen van ONVZ kunt u hier vinden. 

 

 

En voor het berekenen van de premie en aanmelden  

 

 

 

 

Zilveren Kruis:
Sinds een aantal jaren is Zilveren Kruis de zorgverzekeraar van onze eigen VO-NN collectiviteit. Een zorgverzekeraar die volop inzet op zoveel mogelijk verantwoorde zorg in de eigen omgeving.

 

 

Alle leden van onze vereniging kunnen hun zorgverzekering bij Zilveren Kruis onderbrengen. U krijgt een korting van 12,5% op de aanvullende verzekeringen en 10% op de tandverzekeringen. Zilveren Kruis voert een zogenaamde naturaverzekering. Bij natura verzekeringen maakt u gebruik van de zorgcontractering van de zorgverzekeraar. U hoeft dan geen nota’s voor te schieten. Doorgaans betekent een naturaverzekering ook een wat lagere premie.

 

 

 

Voor de informatie over de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis klikt u hier.

 

 

Collectief of individueel?
Is een collectieve zorgverzekering altijd de goedkoopste en/of de beste oplossing? Dat is vaak wel het geval, maar hoeft niet zo te zijn. 

 

 

De dekking van de Basisverzekering is bij iedere Zorgverzekeraar weliswaar gelijk maar de premies kunnen verschillend zijn. Let wel op dat u de juiste vergelijking maakt. Een naturaverzekering is veelal goedkoper, maar kent wat andere kenmerken dan de combinatieverzekering. 

 

 

Voor de aanvullende verzekeringen is het een ander verhaal. Dekkingen en premies vergelijken is lastig. In de collectiviteiten worden vaak afspraken gemaakt over extra vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Zie hiervoor ook het aanbod van de zorgverzekeraars waar wij mee samenwerken.

 

 

Nog vragen?
Op de websites van de zorgverzekeraars kunt u veel informatie vinden. Op onze website www.vo-nn.nl vindt u bovendien een Q&A. Klik hier

 

15 november 2022

 

 

 

 

 Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166