Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN | Donderdag, 6 juli 2023: herhaling bezoek aan het Delft van Vermeer

VO-NN | Donderdag, 6 juli 2023: herhaling bezoek aan het Delft van Vermeer

VO-NN | Donderdag, 6 juli 2023: herhaling bezoek aan het Delft van Vermeer


Aangezien er meerdere reacties zijn ontvangen van teleurgestelde VO-NN-ers die niet aan de eerdere excursie in april konden deelnemen, te laat waren met inschrijven e.d. (evenement snel volgeboekt), is besloten om het unieke bezoek aan Delft opnieuw te organiseren.Delft ademt Vermeer. Eigenlijk was dat altijd al zo natuurlijk, maar sinds kort is de belangstelling voor de persoon en het werk van Johannes Vermeer fors toegenomen, mede vanwege de uitgebreide collectie schilderijen die dit jaar in het Amsterdamse Rijksmuseum te bezichtigen valt en de aandacht die aan Vermeer is/wordt besteed bij Omroep MAX.


Maar de oorsprong blijft Delft, de stad waar de 17e eeuwse meester van het licht zijn hele leven heeft gewoond en gewerkt. Vermeer behoort tot één van de meest raadselachtige schilders uit de geschiedenis. Zijn techniek en de kleuren die hij gebruikte in zijn schilderijen blijven fascineren.


In Delft wandel je zo een schilderij van Johannes Vermeer binnen. Het historisch centrum, de Oude en de Nieuwe kerk, de markt, de grachten en statige herenhuizen brengen je terug naar de 17e eeuw en laten het verleden tot leven komen. Met onze excursie van 6 juli as. hopen we dat gevoel en die nostalgie ook daadwerkelijk gestalte te kunnen geven!


We beginnen de excursie in het Stadscafé Bar/Baar – gelegen in het Prinsenkwartier – waar we verzamelen onder het genot van een dampende kop koffie of thee met appelgebak, bij mooi weer mogelijk ook op het buitenterras. Het tijdschema met informatie over de locatie en de bereikbaarheid treft u hierna aan.


Het is daarna niet zo ver lopen naar het Vermeer Centrum Delft, een bezoek dat voor de leden VO-NN is georganiseerd via een groepsarrangement. Het centrum is de enige plek ter wereld waar je het volledige oeuvre van Vermeer op ware grootte (reproducties) kunt bewonderen. Je waant je hier even In de 17e eeuw, het Delft van Vermeer. Maak kennis met zijn schilderijen, leven, gezin en technieken. We maken daarbij gebruik van een rondleiding per audiotour.


Begin middag begeven we ons wederom naar het Stadscafé Bar/Baar, alwaar wij een heerlijke lunch geserveerd krijgen.


Na afloop van de lunch worden we opgehaald door gidsen van het Delftse Gidsen Gilde voor een historische Vermeer-wandeling/ rondleiding van ruim 1 uur door het oude centrum van Delft. Zo’n rondleiding is de perfecte manier om kennis te maken met het rijke verleden van de stad en, in het bijzonder, met het leven en werken van Johannes Vermeer.


De stadswandeling eindigt bij Museum Prinsenhof. Daarna is het aan u om te beslissen hoe u de dag verder doorbrengt, bijvoorbeeld met een bezoek aan het museum en de tentoonstelling die daar momenteel wordt gehouden. (Zie ook onder ‘Bijzonderheden’)....


Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166