Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - REMINDER Donderdag 3 augustus 2023 - een gezellig en interessant dagje uit in het prachtige coulissenlandschap van Twente.

VO-NN - REMINDER Donderdag 3 augustus 2023 - een gezellig en interessant dagje uit in het prachtige coulissenlandschap van Twente.

REMINDER
VO-NN - Donderdag 3 augustus 2023 - een gezellig en interessant dagje uit in het prachtige coulissenlandschap van Twente.


Het programma ziet er als volgt uit:  


In het prachtige Restaurant Watermolen Singraven (Schiphorstdijk 4, 7591 PS Denekamp) ontvangen wij u vanaf 10.30 uur met koffie en echte Twentse krentenwegge.


Daarna vertrekken wij om 11.15 uur voor een rondleiding van ca. 1,5 uur in Huize Singraven. op het landgoed Singraven. 

In 1381 wordt het landgoed voor het eerst genoemd als agrarische boerenhofstede ‘ Hof ten Singraven’, in eigendom van de bisschop van Utrecht.  In 1956 werd het landgoed verkocht aan Stichting Edwina van Heek. Verkoopvoorwaarde was wel dat het landgoed zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat behouden moest blijven.


Het Huis bevat diverse stijlkamers in Lodewijk XV- en Lodewijk XVI-stijl alsmede een enorme en uitzonderlijke kunst- en antiekcollectie.


Aansluitend wordt om ca. 13.00 uur de lunch gebruikt in Restaurant Watermolen Singraven.        

Deze watermolen maakt al sinds 1448 deel uit van Landgoed Singraven. De molen bestaat uit een oliemolen (niet meer in bedrijf en deels gesloopt), een korenmolen en een zaagmolen. De korenmolen en zaagmolen zijn nog in bedrijf.

Na de lunch vindt er een rondleiding plaats van 30 minuten. Watermolen Singraven is de laatste watergedreven onderslag houtzaagmolen van Nederland. De wateraanvoer komt van het riviertje de Dinkel, die ontspringt in het plaatsje Holtwyck in Nordrein Westfalen.                                                                                                                         


Na deze rondleiding kunt een wandeling door het park van Huize Singraven maken.  Het park is het bezichtigen waard door de bijzondere planten en het prachtige tuin- en landschapsontwerp. Onder Willem Laan werd het park volledig onder handen genomen.


De zeer bekende tuinarchitect Leonard Anthony Springer gebruikte voor zijn een ontwerp een mix van 2 stijlen. De formele stijl met rechte lijnen vindt men dicht bij het huis, hier is de moestuin een mooi voorbeeld van.

De Engelse landschapsstijl met gebogen lijnen, verrassende doorkijkjes, kunstmatige hoogteverschillen, kronkelende waterpartijen zijn verderaf van het huis te vinden.    

Een lust voor het oog in alle jaargetijden....

 


Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166