Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Nog een paar plaatsen voor deze activiteiten

VO-NN - Nog een paar plaatsen voor deze activiteiten

Donderdag 21 september 2023 organiseert Noordoost een adembenemende excursie naar de Zandverhalen in Elburg.


CafeKoosjeAmsterdam 300verzetsmuseum 300dedam 300

Het gezellige, toeristische stadje Elburg, tussen de oude botters van weleer is het grootste verhaal van onze tijd vormgegeven met zandsculpturen: de Bijbelverhalen in Zand.

Een verrassende, inspirerende en confronterende wandeling. In deze expositie komen kunst, cultuur, heden en verleden op unieke wijze samen.

Loop door de verhalen van Mozes, Bonifatius, Adam en Eva en het laatste avondmaal. Religieus in wat voor vorm ook of niet, u zult versteld staan van de schoonheid van deze expositie.


Wij ontvangen u graag op donderdag 21 september 2023 bij dit fantastische evenement in Elburg. Natuurlijk ontbreken de lunch en de gezellige nazit niet.


Programma:


10.30 - 11.15

Ontvangst met koffie, thee en een versnapering. Informatie over het ontstaan van dit unieke overdekte zandproject.


11.15 - 13.00

Start rondleiding. In kleine groepjes gaat u het verhaal binnen. Gewapend met plattegrond en voldoende tijd om alles te aanschouwen van dit fantastische gebeuren.


13.00 - 14.30

Lunchbuffet en gezellige nazit.


14.30

Vertrek uit Zandverhalen. U kunt heerlijk rondwandelen in Elburg of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het museum, bierbrouwerij en synagoge.


Lees meer...



Op dinsdag 3 oktober 2023 organiseren wij een leuk dagje uit in Nationaal Park de Biesbosch, een  boottocht met bezoek aan het Biesbosch museum.


Programma


10.15 uur 

We heten u graag welkom aan boord, zodat we om 10.30 uur de trossen los kunnen gooien.


Het vertrekpunt is: Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw, Biesboschweg 2, 4924 BB Drimmelen.


De gastvrije bediening trakteert u op twee kopjes koffie met appeltaart. De vaartocht brengt u door Nationaal Park de Biesbosch, tijdens deze tocht wordt er voor een heerlijke scheepslunch gezorgd.


13.00 uur 

Rond deze tijd arriveren we bij het Biesbosch Museum in Werkendam. Dit museum ligt middenin de prachtige natuur. Het Biesbosch Museum is in juni 2015 weer opengegaan na een grootse verbouwing, die liefst negen maanden duurde. In het museum krijgt u een indruk van het verleden, het heden en de toekomst van de Biesbosch. Er wordt hier ook een documentaire over de Biesbosch gedraaid.


16.00 uur 

De terugvaart vanaf het museum naar Drimmelen gaat via een andere route. Om 16.00 uur meren we weer aan in Drimmelen.....

 

 

Lees meer...



Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166