Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Zorgverzekering 2024

VO-NN - Zorgverzekering 2024

Zorgverzekering 2024

Je hebt inmiddels het aanbod voor de zorgverzekering 2024 van je huidige zorgverzekeraar ontvangen. De premies voor de zorgverzekering zijn wederom gestegen. Dit als gevolg van stijgende inflatie, de vergrijzing, toename van het aantal chronisch zieken, en de toenemende kosten in de zorgsector zoals hogere salarissen. Daarnaast zijn sommige dekkingen aangepast. Nu is het dus weer tijd om je jaarlijkse keuze te maken.  

 

Blijf ik bij mijn huidige zorgverzekeraar? Moet ik de aanvullende verzekering aanpassen, toevoegen of weglaten? Zaken waarin alleen jij de keuze kunt maken. Als VO-NN kunnen wij je informatie geven over het aanbod van de Zorgverzekeraars waar wij mee samenwerken. Wij kunnen je niet helpen bij je individuele keuze. Inhoudelijke vragen kun je natuurlijk stellen aan de deskundige medewerkers van de zorgverzekeraars.  

 

Je hebt tot en met 31 december 2023 om je zorgverzekering op te zeggen. Daarna kun je tot en met 31 januari 2024 de nieuwe zorgverzekering afsluiten. Neem de tijd om alles goed op een rij te zetten. Mocht je inderdaad willen overstappen dan is het raadzaam dat je je voor 31 december 2023 inschrijft bij de nieuwe verzekeraar van je keuze en aankruist dat je gebruik maakt van de opzegservice van de nieuwe zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars maken allemaal gebruik van hetzelfde systeem en afmelden gaat dan gegarandeerd goed. 

 

In deze Nieuwsbrief een korte introductie van de vier Zorgverzekeraars waar wij nauw mee samenwerken. De informatie over het aanbod van NN Zorgverzekering, OHRA, ONVZ en Zilveren Kruis kun je vinden op onze website: www.vo-nn.nl

In de Nieuwsbrief ook een paar weetjes over zaken die bij het bepalen van je keuze van belang kunnen zijn. Op onze website hebben wij onder het kopje “veel gestelde vragen” een aantal vragen (en antwoorden) over de zorgverzekering opgenomen.

 

Nationale-Nederlanden Zorgverzekering:


Is de zorgverzekeraar waarmee NN Group een collectieve zorgverzekering heeft afgesloten. De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden doet meer dan de zorgrekening betalen. Jij als gepensioneerde NN’er krijgt diverse extra services die gewoon vanuit huis te gebruiken zijn. Je profiteert via ons van korting op de premie van de aanvullende verzekering. Je ontvangt ook mogelijk extra vergoedingen in de aanvullende verzekering. Deze extra’s gelden voor jou en gezinsleden.

 

Bij Nationale-Nederlanden kies je voor een scherpe premie met de Zorg Voordelig, of voor extra zekerheid met de Zorg Vrij. Welke basisverzekering je ook kiest: je hebt altijd vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen. De Zorg Voordelig basisverzekering is een naturapolis. Hier krijg je 100% vergoed bij zorgverleners waar Nationale-Nederlanden een contract mee heeft. Zonder contract vergoedt Nationale-Nederlanden 70% van de kosten.

 

De Zorg Vrij basisverzekering is een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. In de meeste gevallen betaalt Nationale-Nederlanden de rekening. Ook als er geen contract is met je zorgverlener. Alleen bij niet-gecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging (thuiszorg), geestelijke gezondheidszorg (ggz), fysio- en oefentherapie vergoedt Nationale-Nederlanden 75% van de rekening, en nooit meer dan het maximum tarief.

 

Heb je extra zorg nodig, bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandzorg? Dan kan een aanvullende verzekering handig zijn. Van compact tot uitgebreid; er is altijd een pakket dat bij je past. Op de premie voor de aanvullende verzekeringen krijg je bovendien een korting tot 26%. Meer informatie over de zorgverzekeringen van Nationale-Nederlanden voor gepensioneerden lees je hier.

 

Ben je nog niet gepensioneerd, maar heb je wel rechten opgebouwd in het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds dan kun je ook gebruik maken van de voordelen die NN Group je biedt: je krijgt tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen.

 

Zorgverzekering aanvragen NN - gepensioneerden

Zorgverzekering aanvragen NN - niet gepensioneerden

 

OHRA:


NN Group heeft ook een collectieve zorgverzekering met OHRA. Je kunt daar als lid van VO-NN ook gebruik van maken.

 

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden zij meestal 100 % van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf.

 

Op de premie voor de aanvullende verzekeringen krijg je een korting tot 15%. Meer informatie over de zorgverzekeringen van OHRA voor gepensioneerden lees je hier.

 

Ben je nog niet gepensioneerd, maar heb je wel rechten opgebouwd in het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds dan kun je ook gebruik maken van de voordelen die OHRA je biedt: je krijgt eveneens 15 % korting op de aanvullende verzekeringen

 

ONVZ:


Al jarenlang de zorgverzekeraar waarmee je oud-werkgever afspraken over een collectieve zorgverzekering heeft gemaakt.  Bij ONVZ ben je verzekerd van een Eersteklas Zorgverzekering. Met ONVZ Vrije Keuze  bepaal je zelf naar welke zorgverlener je gaat en in welk ziekenhuis je behandeld wordt. ONVZ sluit met veel zorgverleners een contract om te zorgen dat je zo snel mogelijk toegang hebt tot zorg. Er gelden voor enkele zorgsoorten maximale vergoedingen als je naar een zorgverlener gaat die geen contract met ONVZ heeft, namelijk voor wijkverpleging, geestelijke gezondheidszorg (ggz), hulpmiddelen en geneesmiddelen.

Als gepensioneerd oud NN’er kun je gebruik maken van dit werkgeverscollectief. Op de premie van de aanvullende verzekeringen krijg je een korting van 25%.

 

Ben je nog niet gepensioneerd, maar heb je wel rechten opgebouwd in het ING Pensioenfonds of het NN CDC Fonds dan kun je ook gebruik maken van de voordelen die NN Group Loyaal je biedt: je krijgt 12% korting op de aanvullende verzekeringen. 

 

De informatie over de zorgverzekeringen van ONVZ kunt je   hier vinden. 

 

En voor het berekenen van de premie en aanmelden  

 

Zilveren Kruis:


Sinds een aantal jaren is Zilveren Kruis de zorgverzekeraar van onze eigen VO-NN collectiviteit. Een zorgverzekeraar die volop inzet op zoveel mogelijk verantwoorde zorg in de eigen omgeving.

 

Alle leden van onze vereniging kunnen hun zorgverzekering bij Zilveren Kruis onderbrengen. Je krijgt een korting van 12,5% op de aanvullende verzekeringen en 10% op de tandverzekeringen. Zilveren Kruis voert twee  naturaverzekeringen. Bij natura verzekeringen maak je gebruik van de zorgcontractering van de zorgverzekeraar. Je hoeft dan geen nota’s voor te schieten. Doorgaans betekent een naturaverzekering ook een wat lagere premie. Daarnaast kent Zilveren Kruis ook een zgn. combinatiepolis. Bij de combinatieverzekering krijg je altijd een volledige vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief. Met uitzondering van wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg, daar is de maximale vergoeding 85% bij een niet gecontracteerde zorgverlener. Voor de informatie over de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis klik je hier.

 

Collectief of individueel?


Is een collectieve zorgverzekering altijd de goedkoopste en/of de beste oplossing? Dat is vaak wel het geval, maar hoeft niet zo te zijn. 

 

De vergoeding van de Basisverzekering is bij iedere Zorgverzekeraar weliswaar gelijk maar de toegankelijkheid van de zorg en de premies kunnen verschillend zijn. Let wel op dat je de juiste vergelijking maakt. Een naturaverzekering is veelal goedkoper, maar kent wat andere kenmerken dan de combinatieverzekering. 

 

Voor de aanvullende verzekeringen is het een ander verhaal. Dekkingen en premies vergelijken is lastig. In de collectiviteiten worden vaak afspraken gemaakt over extra vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Zie hiervoor ook het aanbod van de zorgverzekeraars waar wij mee samenwerken. 

 

Nog vragen?

Op de websites van de zorgverzekeraars kun je veel informatie vinden. Op onze website www.vo-nn.nl vind je bovendien een Q&A. Klik hier

 

Natuurlijk kun je de zorgverzekeraars ook rechtstreeks benaderen

 

De adviseurs van Nationale-Nederlanden en OHRA zijn speciaal voor jou, op dinsdag 28 november tussen 10.00-11.00 uur via Teams bereikbaar voor al je vragen.                                                   Gebruik deze link: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering                                           Je kunt ook telefonisch contact zoeken met het klant contactcentrum via 026 400 40 40 (OHRA) en 026 353 5353 (NN).

 

ONVZ kun je bereiken op de manier zoals je zelf wenst, bijvoorbeeld via MijnONVZ, de chat (maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 20.00 uur) of telefoon op 030 639 62 22 (maandag t/m vrijdag: 8.30 tot 18.00 uur). Kijk voor alle mogelijkheden op: Contact met ONVZ | ONVZ.

 

Zilveren Kruis: bel voor al je vragen: 071 751 00 52 (Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 20:00)

Of stel je vraag via Whatsapp (niet voor medische en financiële vragen): 06 22 89 31 81

 

Commissie SEB, 15 november 2023

Bovenkant formulier


Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166