Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Magazine 2023 nr. 4

VO-NN - Magazine 2023 nr. 4

‍VO-NN Magazine nummer 4

De vraag die voormalig ING-bestuursvoorzitter Diederik Laman Trip (77) nu het meest bezighoudt, zijn de maatschappelijke ontwikkelingen die van groot belang zijn voor de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen. Daarnaast spelen microckredieten nog steeds een grote rol in zijn werkzame leven.

 

Jaren geleden, in 2004, heb ik Diederik geïnterviewd bij het begin van zijn functie als bestuursvoorzitter van ING. Dit interview ligt keurig uitgespreid op de keukentafel als ik hem in Velp kom interviewen. 

 


 

Een leven lang leren is noodzaak.

 

In de krant las ik dat het STAP-budget, een subsidie voor om- en bijscholing van €10 mln, binnen anderhalf uur vergeven was. Dit keer mocht het alleen besteed worden aan OCW-erkende opleidingen. Eerder kon het ook gebruikt worden voor allerhande cursussen, van kleurentherapie tot digitale vaardigheden. Eigenlijk vreemd, dat een subsidie voor een leven lang leren er alleen voor werkenden is, omdat bij pensionering een leven gelukkig meestal niet ophoudt.

 


Veranderingen rond de ledenraadsverkiezingen 2024

 

In de aanloop naar de ledenraadsverkiezingen die begin 2024 worden gehouden, heeft het bestuur met instemming van de ledenraad wat wijzingen doorgevoerd die de aandacht verdienen. Paul de Widt licht ze toe.

 


 

“Een leven zonder muziek kan ik me 

niet voorstellen”

 

Oud-collega Brigit Calame (58) trad begin dit jaar met de band Breeze In op tijdens de nieuwjaarbijeenkomst van VO-NN. Sinds een maand is zij gestart met een voltijds hbo-opleiding Vaktherapie Muziek aan de Leidse Hogeschool. Muziek speelt in het leven van Brigit de hoofdrol. Maar Brigit is vooral ook leergierig en een leven lang leren is zeker op haar van toepassing.

 



Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166