Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Belangrijk nieuws voor deelnemers/gepensioneerden van het Pensioenfonds ING

VO-NN - Belangrijk nieuws voor deelnemers/gepensioneerden van het Pensioenfonds ING

Belangrijk nieuws voor deelnemers/gepensioneerden van het Pensioenfonds ING

Zoals gemeld in onze  vorige nieuwsbrief van 14 januari 2024 zouden de bonden hun achterbannen raadplegen over het harmoniseren van de indexatie. Een ruime meerderheid van de ING en NN stemmers, aangesloten bij de verschillende bonden, heeft zich inmiddels uitgesproken vóór aanpassing en daarmee harmonisatie van de indexatiemaatstaf.


Indexatie op basis afgeleide CPI-index


Naar de toekomst toe krijgen daarom alle pensioenen ondergebracht bij PFI dezelfde indexatie op basis van de afgeleide CPI-prijsindex. Vanaf nu gebruiken alle fondsen (PFI en CDC-NN en CDC-ING) dezelfde afgeleide CPI-prijsindex, maar kunnen er vanwege de verschillen in dekkingsgraad bij de genoemde fondsen ook in de toekomst nog wel verschillen in het niveau van indexatie voorkomen.


Ingangsdatum en indexpercentages


De ingangsdatum bij PFI wordt 1-1-2022, dat wil zeggen dat er bij PFI over de afgelopen twee jaren nog indexatie zal plaats vinden. Over beide jaren 2022 en 2023 zal in totaal 12% worden geïndexeerd. Dat betekent 12% over twee jaar voor iedereen:

 

- mensen met prijsindexatie: hebben 8% gehad over 2022 dus krijgen er 4% bij;

- mensen met NN-loonindex hebben 3% gehad in 2022 en 3% in 2023, krijgen er dus 6% bij;

- mensen met ING-loonindex hebben 0% gehad in 2022 en 4% in 2023 en krijgen er dus 8% bij.

 

Het fonds heeft hier, om administratieve redenen, even tijd voor nodig, maar het komt er aan! 


Vanuit de Commissie Pensioenen van VO-NN en VO-ING is ook ernstig op deze harmonisatie aangedrongen bij het Pensioenfonds ING  en zijn we dan ook erg blij met deze wijziging.


Het versimpelt de jaarlijkse indexaties en de verhogingen zijn natuurlijk ook erg bruikbaar in deze tijden waar de inflatie door veel leden nog steeds gevoeld wordt. 


Met vriendelijke groet,


Commissie Pensioenen van VO-ING en VO-NN


Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166