Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Magazine 2024 nr. 1

VO-NN - Magazine 2024 nr. 1

‍VO-NN Magazine nummer 1

Negen leden voor de nieuwe ledenraad.

Geen verkiezingen nodig.

 

Het eerste en belangrijkste nieuws over de ledenraadsverkiezing voor VO-NN in 2024 is dat die er niet komt. Met precies hetzelfde aantal kandidaten voor de nieuwe ledenraad als het beschikbare aantal zetels, is namelijk een verkiezing overbodig geworden. Alle kandidaten kunnen een van de vrije zetels in de raad bezetten.


En hoe zit het dan met de rayons? Die zijn opgeheven vanaf de installatie van de nieuwe ledenraad later dit jaar, het tweede nieuwtje dus. 

Een gesprek met Paul de Widt, bestuurssecretaris en voorzitter van de kiescommissie.

 


 

“Bedenk dat het altijd anders kan”

Voorzitter van de Pensioencommissie".

Peter de Bruijne.

Wat heeft een exacte verzekeringsactuaris als Peter de Bruijne in het volstrekt chaotische Nigeria te zoeken? Orde scheppen. Dat kan hij goed. Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat. Dat leerde hij in zijn werk.

In een gezellige kroeg vlak langs de Vecht zit Peter de Bruijne (62) tegenover me zachtjes en met beheerste stem te vertellen. Bescheiden, beheerst en vriendelijk, dat kenmerkt Peter. Hij nam vorig jaar de voorzittershamer van de commissie over van Peter Barneveld. Geruisloos, onopvallend en precies zoals hij is. Maar onopvallend is niet automatisch onbelangrijk, zoals sommigen vaak veronderstellen. Peter bulkt van de pensioendeskundigheid, de beide verenigingen zijn blij met hem. Waaraan Peter bescheiden toevoegt: “Zoals ze overigens met alle vrijwilligers happy zijn.”



Kopje koffie?

Serveerster bij Nationale-Nederlanden in 1973


Koffie hoort bij onze Nederlandse cultuur, dat geldt ook op kantoren, waar alles valt of staat met een kop koffie. In het verleden was het echter niet gebruikelijk om op elk moment van de dag koffie of thee te kunnen drinken. Was dat bij NN anders?

Heel vroeger had men in kleine kantoren vaak geen ruimte voor een aparte koffiekamer, er was soms alleen een klein keukentje om koffie te zetten. Met de groei van het aantal medewerkers en kantoren kwam er ook een koffiekamer of kantine. De inwonende conciërge en zijn vrouw zorgden voor de inwendige mens. Later kwam de koffiejuffrouw, die niet alleen de koffie en de lunch verzorgde, maar ook de diners voor de directie.


 

“I love change”

Penningmeester Rob Remmerswaal zwaait af.

 

Als (ex-)penningmeester Rob Remmerswaal opendoet voor dit interview, staat voor mij een echte watersporter in donkerblauwe casual kleding. Maar wie denkt dat dit een beetje een saaie pensionado is, komt bedrogen uit: hij is gek op verandering en op onder meer ruziemaken met de eigenaar van het chaletcomplex in Loosdrecht. Een boeiende kerel...

Inderdaad, hij ziet eruit als een watersporter. Naast zijn woning in Bergschenhoek bij Rotterdam bezit Rob Remmerswaal (69) ook een recreatiechalet bij het watersportdorp Loosdrecht, vlak naast ‘t Gooi. Uiteraard hoort daar een Antaris-sloep bij. De eigenaar van dit recreatiechaletpark Mijnden wil de pachtperiode met tientallen jaren bekorten en dat levert hem natuurlijk strijd op met de chaleteigenaren. Die vechten dit als team, met Rob als medebestuurslid van de Vereniging van Chaleteigenaren, nu juridisch uit. "Ja, We hebben een gemeenschappelijke vijand", zegt Rob met een twinkeling in zijn ogen.

 



Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166