Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Leeftijdskorting bij reizen met OVpay

VO-NN - Leeftijdskorting bij reizen met OVpay

Leeftijdskorting bij reizen met OVpay

Beste leden,

Iedereen vanaf 65 jaar heeft recht op leeftijdskorting in de bus, tram of metro. Tot nu toe moest dit gekoppeld worden aan de OV-chipkaart. Vanaf nu kan dit ook via de betaalpas of creditcard.

Een geldige en opgeladen OV-chipkaart is dus niet meer nodig om met 34 procent korting te reizen. Voordat de leeftijdskorting daadwerkelijk wordt toegepast, moet je wel wat doen. Zie de stappen hieronder of bekijk het filmpje van OVpay op internet.

Het 6 stappenplan:

·         Download de OVpay-app in de Google Play store of in de App store.

·         Log in op de app. Dat doe je door je naam en e-mailadres in te vullen. Je krijgt dan een code die je in de app invult.

·         Voeg je betaalpas of creditcard toe. Je gaat hiervoor in de app naar ‘Passen’ en klikt vervolgens op ‘+ pas toevoegen ’.

·         Selecteer de optie ‘Leeftijdskorting toevoegen’.

·         Daarna moet je nog een profiel aanmaken. Je naam en geboortedatum invullen en een duidelijke foto van jezelf maken.  

·         Vanaf nu reis je in alle bussen, trams en metro’s in Nederland met 34% leeftijdskorting.

In hoeverre een kortingsabonnement (daluren bijvoorbeeld) op OVpay kan worden gezet, hangt van de vervoerder af. Dat kan je bij de vervoerder checken.

Veel reisplezier!

Met vriendelijke groet,

 

Commissie Communicatie


Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166