Skip to main content

Stadswandeling in Roermond en de vaartocht over De Maasplassen op donderdag 4 juli 2024

Met mooi weer en, voor enkele van ons, reeds een wandeling vanaf het Outlet Centre, werden we ontvangen in het restaurant De Pauw.

We hadden het genoegen om de groep te kunnen verdelen over drie enthousiaste rondleiders, die ons meenamen naar het oude stadsdeel van Roermond. Nog stammend uit de tijd van Napoleon: Ruremonde en Faubourg Saint Jacques! Verrassend dat bij een stadswandeling men meer interesse toont voor de uitstraling van gevels en niet of nauwelijks voor de winkels. Al met al een leerzame en boeiende rondleiding.

De boot was op het geplande tijdstip niet beschikbaar met als gevolg dat de lunch in het restaurant werd omgezet in een pistolet met drankje op de Rondvaartboot. Gezien het mooie weer had dit zijn charme. Enkele enthousiaste deelnemers zaten, ondanks de harde wind, in hemdsmouwen op het dek en genoten met volle teugen van het uitzicht.

Het kleine watersportcentrum was inmiddels uitgebouwd tot een centrum van allure! Tachtig woningen (twee onder een kap), gelegen in het water, kunnen alleen bij normale waterstand bewoond worden. In de uiterwaarden zijn in de loop van de jaren appartementen gebouwd.

Varend naar en over de Maasplassen treft men een groot watersportcentrum aan, waar alle vormen van de watersport beoefend kunnen worden.De boottocht werd afgesloten met een gezellige nazit in een van de oudste kroegen van Roermond; De Verleiding, onder het genot ven een wijntje en een biertje.


Deze video is gemaakt door Marja Wirschell.