Slide

Word lid van de vereniging voor oud-medewerkers NN Group

foto2.jpeg

Zorgverzekering 2022

NATIONALE-NEDERLANDEN ZORG 2022

Zowel gepensioneerden als oud-medewerkers van NN Group, die nog niet gepensioneerd zijn, kunnen met korting op de premie gebruik maken van het prima aanbod van Nationale-Nederlanden Zorg. De korting op de premie van de Basisverzekering is 5%. De korting op de premies van de aanvullende verzekeringen is voor gepensioneerden tot 26% en voor oud-medewerkers, die nog niet met pensioen zijn, tot 20%. Voor dit collectieve contract zijn extra dekkingen van toepassing zoals een gezondheidscheck, een online leefstijl coach, extra dekking voor fysiotherapie, ondersteuning door een Mantelzorgmakelaar etc. Deze extra dekkingen gelden voor alle categorieën (inactieven, gepensioneerden etc).

DE BASISVERZEKERING

De basisverzekering van Nationale-Nederlanden is een combinatiepolis. Dit betekent dat u zelf kiest naar welke zorgverlener u gaat. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig, ook als wij geen contract hebben met de zorgverlener van uw keuze. Er zijn een paar uitzonderingen. Maakt u gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ, wijkverpleging, fysio- of oefentherapie? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij we ook rekening houden met het maximumtarief. 

AANVULLENDE VERZEKERINGEN:

 • Drie pakketten: Start, Extra, en Compleet. Belangrijk om te weten is dat voor deze verzekeringen geen medische waarborgen worden gevraagd.
 • Vier nieuwe aanvullende combinatieverzekeringen: Jij & Gemak, Jij & Jonge kinderen, Jij & Pubers, Jij & Vitaal. Kies je voor één van deze verzekeringen, dan hoeft u geen aparte tandartsverzekering af te sluiten.

Bij elke aanvullende verzekering krijgt u:

 • Spoedeisende hulp buitenland - 100% waar u ook bent
 • Mondzorg bij ongevallen - € 10.000,- per ongeval per jaar
 • Mantelzorg - 14 dagen vervangende mantelzorg per jaar
 • Meegroeiservice - Eén keer per jaar tussentijds uw aanvullende verzekering wijzigen

AANVULLENDE TANDENGAAF VERZEKERING

met vier mogelijkheden: een keuze uit 100% vergoeding tot €250, €500, €1000 en €1500. Voor de laatste twee opties kan een tandartsverklaring worden gevraagd wanneer u eenzelfde vergoeding nu niet elders al hebt.

NIEUW: Jij & Vitaal
Zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven? Wij zorgen voor een aanvullende zorgverzekering die je steunt en met je meebeweegt. Breng iedere 3 jaar je gezondheid in beeld en maak gebruik van (online) programma’s, voedingsadvies, brillen, lenzen en andere hulpmiddelen. Daarnaast helpen we je ook weer gezond te worden in het geval er iets speelt, denk aan 10 fysiobehandelingen, uitgebreide buitenland dekking en € 350,- mondzorg. 

Gratis module Fit
Om gezond(er) te leven biedt Nationale-Nederlanden u de module Fit. Dit is een uitgebreid pakket om aan uw gezondheid en vitaliteit te werken, met onder meer een persoonlijke gezondheidscheck en vitaliteitprogramma’s. Gratis bij de collectieve zorgverzekering.

Extra gratis dekkingen:

Als gepensioneerd medewerker van NN profiteert u naast kortingen en de gratis module Fit, ook van extra dekkingen op fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en orthodontie in de aanvullende verzekeringen Start, Extra en Compleet.

MEER INFORMATIE OF UW PREMIE BEREKENEN?

Bekijk de premie en alle extra’s die voor u gelden in de link hieronder:

Nationale-Nederlanden Gepensioneerden: Jouw zorgcollectief : NN

Nationale-Nederlanden Oud-medewerkers: Jouw zorgcollectief : NN

Oversluiten:

Bent u al verzekerd bij Nationale-Nederlanden, dan kunt u de overstap naar de collectiviteit regelen via Mijn NN Zorgverzekering.

CONTACT MET NATIONALE-NEDERLANDEN ZORGVERZEKERING

Bel 026 353 53 53 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
Whatsapp is ook een mogelijkheid via 06 129 720 45.


ONVZ 2022

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van een Eersteklas Zorgverzekering en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning. U kunt met al uw zorgvragen bij de ONVZ ZorgConsulenten terecht.

Als gepensioneerd oud NN’er kunt u deelnemen aan het werkgeverscollectief van NN Group. U ontvangt 5% korting op de premie van de Basisverzekering en 25% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.

Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker van NN met opgebouwde pensioenrechten in het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds, dan kunt u deelnemen in de collectiviteit NN Group Loyaal. U ontvangt 5% korting op de premie van de basisverzekering en 10% op de premie van de aanvullende verzekeringen.

De premie van de basisverzekering stijgt dit jaar heel beperkt bij ONVZ, zeker in vergelijking met de andere Nederlandse zorgverzekeraars.

 • HOOGWAARDIGE BASISVERZEKERING MET GEWOON VEEL VRIJHEID: Zo mag u bij ONVZ zelf kiezen naar welke huisarts, fysiotherapeut en dokter of welk ziekenhuis u gaat. ONVZ vergoedt bijna alle zorg op basis van restitutie. Alleen bij ongecontracteerde zorgverleners in de Wijkverpleging en Geestelijke Gezondheidszorg (ggz) hanteert ONVZ vanaf 1 januari 2021 maximale vergoedingen.
 • AANVULLENDE VERZEKERINGEN: een aanvulling op de Basisverzekering. Met een aanvullende verzekering van ONVZ kunt u meer zorg vergoed krijgen. U kiest uit 5 aanvullende verzekeringen. Van Startfit, Benfit, Optifit, Topfit tot Superfit.

Deze aanvullende verzekeringen bevatten onder andere fysiotherapie (let op het maximale aantal behandelingen voor manuele therapie), mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg, preventiecursussen, brillen en lenzen en dieetadvisering. De hoogte van de premie is en de vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.
Vanaf Topfit (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

 • TANDARTSVERZEKERINGEN: ONVZ heeft 4 Tandfit Preventief is de eerste volledig op preventie gerichte tandartsverzekering. Tandfit A tot en met Tandfit C zijn de andere tandartsverzekeringen. Vanaf Tandfit C (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.


Meer zorg maar dan anders

WERELDFIT

 • is een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland.
 • Planbare zorg in Duitsland en België valt ook onder de dekking (maar het ziekenvervoer naar/van een ziekenhuis in Duitsland en België niet). Handig als u in Nederland lang moet wachten.
 • Met Wereldfit is uw zorg in het buitenland goed geregeld en verzekerd. Wilt u ook verzekerd zijn voor zaken als bagage, hobby- /sportuitrusting of annulering van uw reis dan doet u er goed aan om uw reisverzekering aan te houden. U kunt overwegen om, als dat mogelijk is, de moduul medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering af te halen. Er zijn reisverzekeraars die uw verplichte (en soms ook) vrijwillige eigen risico van de Basisverzekering vergoeden. Wereldfit doet dit niet.
 • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.

OntzorgPlus

 • een aanvullende verzekering die hulp biedt bij noodsituaties. Regelhulp nadat u te horen heeft gekregen dat u een ernstige aandoening hebt of nadat u een ernstig ongeval heeft gehad.
 • Voorbeelden van zaken die onder de dekking van OntzorgPlus vallen zijn: tijdelijke extra zorg thuis bij noodsituaties, zorgdiensten en aanvullende zorg bij kanker.
 • Let op: OntzorgPlus is een product dat minder of niet geschikt is voor leden die de leeftijdsgrens van 70 jaar naderen of ouder zijn dan 70 jaar. In de polisvoorwaarden wordt namelijk bij het begrip aandoeningen en bij de dekking aanpassingen in huis en vervoer bij blijvende invaliditeit na een ernstig ongeval, een leeftijdsgrens van 70 jaar gehanteerd.
 • Alle informatie over OntzorgPlus leest u hier

DE ZORGCONSULENT: UW GIDS IN ZORG

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van veel vrije keuze en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning. U kunt met al uw zorgvragen terecht bij de ONVZ ZorgConsulenten. Zij doen er alles aan om u zo goed en snel mogelijk te helpen aan de zorg die u nodig hebt. Bijvoorbeeld als u op een wachtlijst staat voor een behandeling, of als u twijfelt over een diagnose van uw arts.

 • De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld. Zij gidsen u deskundig van vraag naar antwoord.
 • U kunt de ZorgConsulent onder andere benaderen over wachtlijstbemiddeling, een second opinion, voorlichting over preventiecursussen, gezond leven en bewegen. Ook kunnen zij helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw arts.
 • De ZorgConsulenten van ONVZ bieden de mantelzorger ondersteuning. Zij kunnen de mantelzorger helpen om in balans te blijven. Zij bieden een luisterend oor en denken mee over oplossingen.
 • Alle informatie over de ZorgConsulenten vindt u hier

De Zorgconsulenten zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 op telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oversluiten:

 • Loopt uw zorgverzekering op individuele basis of in een andere collectiviteit al bij ONVZ, dan kunt u, als gepensioneerde, deze polis via MijnONVZ oversluiten naar de collectiviteit van NN Group. Het collectiviteitsnummer is
 • Dat geldt ook wanneer uw polis in de NN Group Loyaal collectiviteit loopt en u met pensioen gaat. U kunt dan verder, met een hogere korting voor de aanvullende verzekeringen, in het gepensioneerden
 • ONVZ kan u vragen om aan te tonen dat u een pensioenuitkering krijgt of rechten hebt opgebouwd in het ING Pensioenfonds / het NN CDC fonds.


MEER INFORMATIE EN PREMIES? Op de website van ONVZ vindt u alle informatie.

 • Bent u gepensioneerd dan klikt u hier
 • Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker met opgebouwde pensioenrechten bij het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds, dan klikt u hier

Als u na het lezen van de informatie vragen heeft, neemt u dan met ONVZ contact op. U kunt de medewerkers van het Service Center van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur, bereiken via het telefoonnummer 030 639 62 22

ZILVEREN KRUIS 2022
VO-NN en Zilveren Kruis hebben afspraken gemaakt over de VO-NN collectieve zorgverzekering. Eén die past bij uw situatie en met voordeel op de premie. U krijgt 3% korting op de premie van de Basisverzekering en 12,5% korting op de premies van alle aanvullende verzekeringen, 10% op de tandverzekeringen en het Extra Vitaal Pakket.

DE BASISVERZEKERING van Zilveren Kruis kent een twee mogelijkheden:

 • BASIS BUDGET: een naturaverzekering met een lagere premie. U kunt terecht bij een beperkt aantal ziekenhuizen en bij bijna alle zorgverleners. De vergoeding is gelijk aan die van de Basis Zeker dekking.
 • DE BASIS ZEKER: een naturaverzekering, een vorm die ONVZ en Nationale-Nederlanden niet kennen, met ruime keuze uit gecontracteerde zorgverleners. U krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Kijk op de Zorgzoeker of uw ziekenhuis of zorgverlener gecontracteerd is. Kiest u voor een niet gecontracteerde zorgverlener dan krijgt u maximaal 75% vergoed van het gemiddelde tarief waarvoor Zilveren Kruis heeft ingekocht.

AANVULLENDE VERZEKERINGEN

 • Zilveren Kruis biedt u veel mogelijkheden. Vijf aanvullende verzekeringen en vijf tandartsverzekeringen. In de Vergoedingenwijzer 2022 op de site https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/downloads van Zilveren Kruis kunt u ze met elkaar vergelijken en zien wat het beste bij u past.
 • U wordt bijna altijd zonder medische beoordeling geaccepteerd. Voor de aanvullende tandartsverzekering met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie.
 • Naast bijvoorbeeld fysiotherapie (let op de beperking voor manuele therapie) en alternatieve geneeswijzen is bij Zilveren Kruis spoedeisende hulp in het buitenland standaard onderdeel van de aanvullende verzekering.
 • Mantelzorg: De Persoonlijke Zorgcoach bepaalt op basis van de persoonlijke situatie wat nodig is en zorgt voor het eerste contact met de zorgaanbieder.
 • Extra vergoedingen (de zgn. financiële sectordekking) voor leden van VO-NN wanneer u kiest voor een aanvullende dekking (AV 1 tot en met AV 4) zoals:
  - extra fysiotherapie;
 • - online zelfhulp fysiotherapie;
  - cursus mindfulness;
  - online slaapcursus (Somnio);
 • - voedingsvoorlichting;
 • - een hardloopcoach bij blessures;
 • - kostprijsvergoeding bij niet spoedeisende zorg in het buitenland.


Extra Vitaal Pakket:

VO-NN en Zilveren Kruis werken samen aan uw gezondheid. Extra Vitaal kent een uitgebreid pakket vergoedingen. Gericht op preventie, zelfredzaamheid en het versterken van uw vitaliteit. Extra Vitaal kent bijvoorbeeld vergoedingen voor een Persoonlijke Gezondheidscheck, extra mantelzorgbudget en een valpreventiecursus. Alle informatie over het Extra Vitaal Pakket leest u hier.


HULP VAN DE ZORGCOACH
Een persoonlijke Zorgcoach begeleidt en helpt u bij het aanvragen en regelen van de beste zorg. Bij welk ziekenhuis kunt u met uw specifieke klacht het beste en snelste terecht? De Zorgcoach kan u ook helpen bij het vinden van een arts voor een second opinion of het regelen van wijkverpleegkundige hulp.


OVERSLUITEN: U bent al verzekerd bij Zilveren Kruis? Via Mijn Zilveren Kruis kunt u uw verzekering eenvoudig oversluiten naar de collectieve VO-ING / VO-NN verzekering. Het collectiviteitsnummer is 207082072.

Wilt u uw premie berekenen of een offerte aanvragen dan klikt u hier. U komt dan op de speciale VO-NN webpagina bij Zilveren Kruis. Liever telefonisch contact? Bel dan met Klantenservice: 071 – 751 00 52. Vertel dat u informatie wilt over de collectieve VO-ING en VO-NN zorgverzekering.

08 november 2021, versie 0.4, Commissie SEB


Static overlay

SECRETARIAAT:
Tom Kuyper
Paul Pellastraat 234
7558 HM Hengelo
Telefoon: 035 - 631 2166 (ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur
E-mail: info@vo-nn.nl
Bank: NL58INGB0007368454

Vereniging voor oud-medewerkers NN Group

Copyright: VO-NN