Op woensdag 20 september vertrok de eco salonboot “de Halve Maen” met 84 oud NN-ers vanuit het Biesboschcentrum in Dordrecht geruisloos op zijn elektromotoren naar Woudrichem. Allereerst werden we welkom geheten door Hillard van der Steeg die de organisatie in handen had. Vervolgens genoten we van de prachtige kreken en landschappen in het natuurgebied de Hollandse Biesbosch met uitvoerige toelichting van onze oud-collega en gastheer Henny van der Keur. Het weer was uitstekend, net als de stemming aan boord.

 Zoals vanouds was het ook en vooral een gezellig weerzien met zo veel bekenden uit ons werkzaam verleden. Na de Helsluis voeren we de Beneden Merwede op en arriveerden we na de lunch aan boord rond 13.15 uur in de historische vestingstad Woudrichem, bekend van de TV serie “dokter Tinus”. De rijke historie werd door de drie gidsen enthousiast en buitengewoon onderhoudend aan ons verteld. Er werd volop gefotografeerd en we gingen na een dik uur weer gelouterd door  (opgehaalde) kennis van de vaderlandse geschiedenis en architectuur aan boord voor de terugreis naar Dordrecht onder het genot van een drankje en gezellig gekout.

Dat ging stroomafwaarts betrekkelijk rap en via de ingang van het Wantij met een blik op de historische stad Dordrecht en enige capriolen met het dak om onder bruggen door te kunnen, kwamen we tegen half zes bijgekleurd, bijgepraat en voldaan terug bij het bezoekerscentrum. Hillard sloot de mooie dag af met speciale dank aan Henny van der Keur.
Barend Luksen

voor foto's klik hier

Dezelfde vaartocht is op 27 september nog een keer gemaakt. Voor een verslag daarvan, opgesteld door Hans Mooren, en een aantal foto's gemaakt door Dick de Wee klik hier.

­