Wijnaanbieding van de maand juni! Wijn

Speciaal voor VO-ING en VO-NN leden - deze maand unieke wijnen van wijnproducent Paul Mas.
Zijn nieuwste wijnen van bijzondere klasse, de Allnat-serie! Frankrijk - Languedoc

Domaine Paul Mas bestaat al ruim 100 jaar. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door
Jean-Claude en Michel Mas. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opéén gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch verschillende zones in de Midi.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Wij hebben de volgende wijnen geselecteerd:

Wit:
Vermentino is een druivensoort uit Italië, het land waar Jean-Claude zijn mentor Gorgio GRAI ontmoette. De Vermentino is een druif die laat rijpt en is daarom geschikt om te groeien in hete zonnige klimaten zoals het Mediterraanse klimaat.

Deze frisse Vermentino heeft aantrekkelijke aroma's en florale tonen als meidoorn en limoen bloesem met verse peer en vaak een hint van citroen. De frisse groene tonen maken dit aromatische spectrum helemaal af.

Rosé:
Voor het maken van deze wijn heeft Jean-Claude Mas zich gericht op het selecteren van mooie druivenrassen, met Cinsault in de hoofdrol. Zijn doel was om Cinsault de meest aanwezige druif te maken in zijn rosé collectie. Door de beperkte oplage kunnen er prachtige, karaktervolle wijnen gemaakt worden, gul, geconcentreerd en glad. Met 72 hectare Cinsault ranken is het mogelijk om geconcentreerde en intens geurende druiven met een prachtig karakter te produceren.

Doordat de wijn hoofdzakelijk van Cinsault gemaakt is krijg je een fruitige toegankelijke wijn met een zijdezachte textuur. Door het toevoegen van Pinot Noir kreeg deze rosé een tikje frisheid.

Rood:
Een bijzondere wijn gemaakt volgens de 'appassimento' methode. De rijpe druiven drogen aan de ranken en na de oogst worden ze geperst. Zo wordt een rijk en geconcentreerd sap verkregen waarmee een zachte fruitige wijn gemaakt wordt die van nature licht zoet is. De Marselan druiven staan gepland in meerdere wijngaarden en worden regelmatig gebruikt in de mooiste blends. e Fransman Paul Truel heeft deze druif ontwikkeld. Hij woonde in Marselan, 12 km van Château Paul Mas, en heeft deze druif de naam van het dorp gegeven waarin hij is ontstaan.

Deze wijn is van nature zoet, met een mooie frisheid. Aroma's van wilde bessen, kersen en specerijen gecombineerd met minerale tonen komen naar voren op het palet en worden vergezeld door verfijnde tannine.

Alle wijnen van € 9,99 voor € 7,99!

De bestelling kan samengesteld worden zoals je zelf wilt. Vanaf 12 flessen wordt de wijn gratis thuis bezorgd in heel Nederland.

Klink op onderstaande link en je hebt de wijn binnen enkele dagen in huis.

Wijn van de maand...

*Er kan ook een combinatie gemaakt worden met andere wijnen op de website*

 

De Wijnzaak

­