­
back24 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Hasko van Dalen;  thrillerauteur
back23 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Hasko van Dalen;  thrillerauteur
back3 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Hasko van Dalen;  thrillerauteur
back25 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Hasko van Dalen;  thrillerauteur
Collega's gezocht?
Logo-VO-NN-258 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Hasko van Dalen;  thrillerauteur
Vereniging voor oud-medewerkers NN Group
Slider

Hasko

Hasko van Dalen is een nieuwe carrière is gestart als thrillerauteur. De eerste druk van zijn boek: 'Het bedrog met de Amethyst’ was binnen de kortste keren uitverkocht. De eerste recensies zijn zeer positief en lezenswaardig.

Het boek is een klassieke "whodunnit", waarin de lezer via tal van kleine en grote puzzelstukjes uiteindelijk de dader van het misdrijf moet zien te achterhalen, waarbij tot vlak voor het einde open wordt gelaten óf en welk misdrijf er eigenlijk is gepleegd. Het begint als Ulrika Berger aan de Weense privédetective Otto Klein vraagt haar vriend Markus Meyer op te sporen. Zij vertelt een fantastisch verhaal over een kostbaar scheepsmodel dat Markus gebouwd heeft voor een Amerikaanse politicus en waarin drugs verstopt zouden zitten. 

Ulrika’s relaas roept veel vragen op bij Otto Klein. Want waar is Markus na de aanslag op zijn auto? Wie zijn de mannen die haar voortdurend achtervolgen? En is zij zelf wel helemaal te vertrouwen? Op zoek naar antwoorden duikt Otto Klein in de Weense onderwereld van smokkelaars, witwassen en sporen van verzekeringsfraude.

De hoofdpersoon in het boek, Otto Klein, is een detective die vroeger stadgids is geweest en in het boek komen verwijzingen voor naar stadsrondleidingen. Volgens het Oostenrijk magazine wandel je met plezier in zijn kielzog door Wenen tussen het winkelend publiek in de Kärntnerstrasse, de toeristen bij Schönbrunn of langs terrassen vol vrolijke mensen en stapvoets voorbijrijdende paardenkoetsen. Het magazine noemt het boek prima lectuur tijdens of ter voorbereiding op een stedentrip naar Wenen.

De eigenaar van het in Wenen gevestigde bedrijf Mijn Wenen Tours vond dat het een prachtige aanvulling is op zijn verhaal dat de mensen die bij hem een stadstour boeken tijdens die tour te horen krijgen. Daarom heeft hij besloten het boek als aanvullende dienst aan hen te koop aan te bieden. Het is vrij uniek dat een Nederlands boek in Wenen te koop is.

Het boek is te bestellen via internet (ook als e-book) en natuurlijk ook bij de plaatselijke boekhandel, onder ISBN-nummer 9789493059757

 

­