­
foto2.jpeg
back24 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Verslag Synagoge in Enschede
back23 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Verslag Synagoge in Enschede
back3 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Verslag Synagoge in Enschede
back25 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Verslag Synagoge in Enschede
Collega's gezocht?
Logo-VO-NN-258 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Verslag Synagoge in Enschede
Vereniging voor oud-medewerkers NN Group
afb2 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Verslag Synagoge in Enschedeafb1 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Verslag Synagoge in Enschede

Verslag bezoek aan de unieke en één van de mooiste Synagogen van Europa in Enschede.

Ja, we mogen weer, maar nog wel onder strenge coronavoorwaarden

Op donderdag 9 september 2021 hebben 53 leden van de VO-NN afkomstig uit alle delen van het land de bijzondere en prachtige synagoge van Enschede bezocht.

Al sinds 1928 is de monumentale Synagoge een sieraad voor de stad en, naar men zegt de mooiste Synagoge van Europa. In opdracht van de textielfabrikant M.I. Menko heeft de bekende Amsterdamse architect Karel de Bazel een uniek totaalconcept ontworpen, dat ook in de jaren ’20 van de vorige eeuw al veel bewondering wekte. In 1998 werd het synagogecomplex rijksmonument en na een grote restauratie is het pand sinds 2004 weer in al zijn pracht te bewonderen. Het gebouw wordt nog altijd gebruikt als gebedshuis.

De rondleiding onder leiding van enthousiaste gidsen/vrijwilligers gaven een duidelijk beeld over de geschiedenis en wetenswaardigheden. Na deze boeiende rondleiding een uitstekende lunch op het terras van restaurant ‘t Rozendaal in de wijk Roombeek.

Na de lunch was de mogelijkheid de wijk Roombeek, welke in 2000 geheel werd verwoest door de vuurwerkramp, of een museum te bezoeken. Het was een zeer geslaagde dag en voor degene die er niet er niet bij was zeker een aanrader.
Op naar het volgende evenement!

Rita Roerink Henk Fokkink Gerard Harleman Roelof Veld

­