­
foto2.jpeg
back24 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Het Pensioenfonds ING (PFI) heeft een eerste stap gezet voor de verkiezing van een nieuw Verantwoordingsorgaan.
back23 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Het Pensioenfonds ING (PFI) heeft een eerste stap gezet voor de verkiezing van een nieuw Verantwoordingsorgaan.
back3 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Het Pensioenfonds ING (PFI) heeft een eerste stap gezet voor de verkiezing van een nieuw Verantwoordingsorgaan.
back25 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Het Pensioenfonds ING (PFI) heeft een eerste stap gezet voor de verkiezing van een nieuw Verantwoordingsorgaan.
Collega's gezocht?
Logo-VO-NN-258 Vereniging voor oud-medewerkers NN (VO-NN) - Het Pensioenfonds ING (PFI) heeft een eerste stap gezet voor de verkiezing van een nieuw Verantwoordingsorgaan.
Vereniging voor oud-medewerkers NN Group

Het Pensioenfonds ING (PFI) heeft een eerste stap gezet voor de verkiezing van een nieuw Verantwoordingsorgaan.

Op woensdag 3 november heeft het PFI een eerste stap gezet in het proces om te komen tot een Verantwoordingsorgaan per 1 juli 2022.
Er was een Webinar georganiseerd voor geïnteresseerde kandidaten waar informatie over de rol, het belang en het tijdsbeslag van een toekomstig lid van het

Verantwoordingsorgaan werd gegeven, en uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen aan o.a. leden van het huidige Verantwoordingsorgaan. Het VO is van groot belang en dit orgaan heeft volgens de Pensioenwet de volgende taken:

  • Het bestuur legt verantwoording af aan het VO over het beleid en de wijze waarop dat is uitgevoerd
  • VO geeft een oordeel over het handelen van het bestuur. Dit oordeel wordt in het bestuursverslag opgenomen.
  • VO heeft adviesrechten en kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen.

Dit Webinar was tevens bedoeld om de kandidaat-leden een betere afweging te kunnen laten maken of zij zich al dan niet kandidaat willen stellen.
Inmiddels hebben wij op onze oproep om je namens de VO-NN te laten kandideren een aantal reacties gehad, maar wij rekenen er op dat het aantal zal stijgen na het Webinar!

Wij kunnen kandidaten voordragen voor 6 posities in het Verantwoordingsorgaan waar in totaal 10 posities beschikbaar zijn. Met deze 6 posities in het orgaan kunnen we de belangen van de deelnemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder in grote mate behartigen!

Nog even kort de procedure:
- Je kunt je melden Hans de Bruin (secretaris van de Pensioencommissie) met daarbij toezending van het CV en motivatie.
- Je CV (waaronder leeftijd en dienstjaren) en motivatie ontvangt hij graag vóór 30 november 2021.
- Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Je zult daarna worden benaderd voor het vervolg van het proces.

Ik hoop van harte dat er zich nog meer kandidaten zullen melden (voor de gewenste vaardigheden kun je terecht op de website van het PFI: www.pensioenfondsing.nl/vo).


Dick Bukman,

Voorzitter VO-NN

­