Slide

Word lid van de vereniging voor oud-medewerkers NN Group

foto2.jpeg

Samen met oud-collega’s van NN varen op de Linge

Dinsdag 26 april was het zover. Samen met oud-collega’s van NN varen op de Linge. Althans op een mooi stukje van deze met 108 km de langste rivier van Nederland. En zowaar, de uitgesproken hoop van de organisatoren kwam uit: prachtig weer! Iedereen in opperste stemming en zowaar allemaal ruimschoots op tijd voor de afvaart.
Iedereen werd door Dick de Wee en Gerard Harleman welkom bij het aan boord stappen, waarbij uiteraard ook de administratie werd bijgewerkt.

De boot was lekker vol. Na de afvaart om ongeveer 11 uur vanaf de Veerstoep 3 in Leerdam ging onze kennismaking met de Alblasserwaard van start in de richting van Beesd. Koffie werd vrijwel direct daarna geschonken en iedereen ‘viel aan’ op het op de tafels al klaarstaande appelgebak. Erg lekker, maar wel een beetje koud.

Verrassend snel na de afvaart kwamen we bij de sluizen van Asperen. Het was voorzichtig manoeuvreren tussen de indrukwekkende deuren door van één van deze al eeuwen oude beschermingsbolwerken tegen overstromingswater vanuit de Betuwe. Met direct daarna aan de linkerkant een mooi kijkje op Fort Asperen als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een gebouw met een rijke historie en tot 1959 een formeel onderdeel van onze landsverdediging. Andere tijden!

Hierlangs varend vroeg je je gelijk af of je nu in Gelderland of Zuid-Holland was. Dat heb je met grenzen. Misschien voeren we wel óp de grens, want water was vroeger tenslotte zo’n natuurlijke afbakening. De Scheve toren van Acquoy was het volgende opvallende object op onze tocht. Ook al voeren we daar niet vlak langs, kon je vanaf de boot goed zien dat die toren inderdaad behoorlijk scheef staat.
Ondertussen was duidelijk merkbaar, dat veel oud-collega’s elkaar ook daadwerkelijk weer hadden gevonden en er zeker ook nieuwe kennismakingen gaande waren. De enthousiaste gesprekken voerden qua geluid de boventoon en dat werd niet minder tijdens het lunchbuffet. Een gezellige drukte, waar Corona inderdaad gelukkig weer ver weg was en niemand daar meer bij stil leek te staan. Prima lunch overigens. Nadat de lunch was afgeruimd, werd snel daarna de consumptiebonnen ingezet. Fris, wijn, bier, voor ieder iets naar de zin. Dit was het moment waarop ook het buitenterras werd benut, waar het inderdaad goed toeven bleek zo in het zonnetje.

Ter hoogte van Beesd maakte de boot een U-turn. De terugtocht werd aanvaard. Voor ieder die nog was blijven zitten werd nu een blik op de andere kant van oevers van de Linge getoond. Prachtige optrekjes en mooie natuur. Waarbij we op enig moment werden vergast door de vriendelijke serveerster op de betekenis van de stokjes met rode vlaggetjes in de waterkant. Dat bleek - voor eenieder die de uitleg hiervan gemist hebben aan boord - een markering van Rijkswaterstaat te zijn van rattenholen. Die ondermijnen namelijk de dijken met hun gegraaf van gangen, dus daar is continue aandacht voor. Worden het er te veel, dan worden er vallen gezet.

Zoals zo vaak lijkt de terugweg altijd korter dan de heenweg. Rond 15:00 uur waren we weer terug bij ons vertrekpunt, werden we keurig aan wal gezet en ging ieder weer zijnsweegs. Wij hadden besloten aan dit leuke uitje nog een extra dagje te koppelen dus hadden we nog best even tijd om ook langs de glasblazerij te gaan. Naast een interessante expositie en blaas show, ook een gezellig terrasje. Wij bleven deze dag relaxed in Leerdam. De volgende dag hebben we hier koningsdag meegemaakt. Grappig om in je hotelkamer wakker te worden en te merken dat het hele hotel omgeven is met allemaal kleedjes en andere ‘markt’-kraampjes. Lang niet meer meegemaakt maar best een gezellige drukte. Dank voor het organiseren heren. Het was wederom prima geslaagd en overall gezellig.


Ted & Marjo Mos.


Static overlay

SECRETARIAAT:
Tom Kuyper
Paul Pellastraat 234
7558 HM Hengelo
Telefoon: 035 - 631 2166 (ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur
E-mail: info@vo-nn.nl
Bank: NL58INGB0007368454

Vereniging voor oud-medewerkers NN Group

Copyright: VO-NN