Skip to main content

Verslagen

Nieuw ontmoet Oud op het welkomstevent van VO-NN in Scheveningen. De nieuwe leden, het mooie resultaat van een succesvolle Leden-werven-leden actie onder oud-medewerkers van NN, worden letterlijk in het zonnetje gezet!

Het is eind van de middag op de Scheveningse boulevard. Zo’n zeldzame zomerse dag in september. Mensen scharrelen rond. Geen zuchtje wind. In het strandpaviljoen wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen. En dan, langzaam, maar steeds meer, stromen de gasten toe. Uit alle hoeken van het land. Geroezemoes van oude en nieuwe bekenden.

De nieuwe leden zijn uitgenodigd om kennis te maken met VO-NN. Nieuwsgierig zuigen ze de eerste indrukken op en maken een praatje met de leden van rayon West. Een gezelschap van 50 gasten. Ruud breekt het spreekwoordelijke ijs met een warm welkom. Niemand maakt bezwaar tegen het fotograferen en filmen. Paul legt interactief uit welke voordelen de vereniging te bieden heeft en verwijst naar www.vo-nn.nl. “Waarom moet je zo zoeken naar al die benefits op de site?” is een eerste vraag.

Aad Kant neemt het over. Pensioen, van oudsher een rots in de branding, is niet zo zeker meer. Maar het is in goede handen bij het Pensioenfonds en gecontroleerd door het Verantwoordingsorgaan. De pensioencommissie van VO-NN volgt de ontwikkelingen op de voet. Werkgever en vakbonden hebben invloed. Veel vragen uit de zaal. Indexatie is in de statuten beperkt tot 3%. Maar de huidige hoge inflatie dan? Het is lastig om statuten aan te passen. Maar niet onmogelijk. Het huidige CDC fonds wordt, evenals het ING fonds eerder, gesloten. Bij Be Frank wordt voor het huidige NN- personeel een nieuw pensioenfonds opgetuigd, dat aansluit bij de huidige wetgeving. Nog veel moet worden besproken, berekend en uitgezocht voordat de nieuwe Pensioenwet kan worden omarmd.

En dan is het tijd voor elkaar. De drankjes en hapjes staan op tafel. Gezelligheid ten top. Een dynamisch geheel van mensen die elkaar opzoeken, herkennen en herinneringen ophalen.

En passant wordt een interview gedaan met nieuwe leden. Een mooie omgeving, een beproefd concept. Vrienden en vriendinnen die elkaar na zo lang weer ontmoeten.

Nog een laatste dankwoord voor de sprekers. Voor alle aanwezigen. Geweldige catering. Het is lang na 6 uur voordat de laatste gast vertrekt. Het is weer mooi geweest!

Kees Bruin,

Ledenraadslid VO-NN rayon West

Auteur en fotograaf.