Maximaal aantal deelnemers: 50
Nog beschikbare plaatsen: 27

GEANNULLEERD Donderdag 11 juni: Bezoek aan een unieke en één van de mooiste Synagogen van Europa

Van 11 juni 2020 10:00 tot 11 juni 2020 16:00 uur.

Staat hierboven geen button "Inschrijven", log dan eerst in!

 

Bezoek aan een unieke en één van de mooiste Synagogen van Europa.

 syn5 350syn3 350syn2 350


Op donderdag 11 juni vanaf 10.30 uur heten wij u, onder het genot van een kopje koffie met gebak, van harte welkom in de bijzondere en prachtige synagoge van Enschede aan de Prinsestraat 14-16, 7513 AL te Enschede. Aansluitend starten we om 11.30 uur met een rondleiding van 1,15 uur.

Sierraad voor de stad
Al sinds 1928 is de monumentale Synagoge een sieraad voor de stad en, naar men zegt de mooiste Synagoge van Europa. In opdracht van de textielfabrikant M.I. Menko heeft de bekende Amsterdamse architect Karel de Bazel een uniek totaalconcept ontworpen, dat ook in de jaren ’20 van de vorige eeuw al veel bewondering wekte.

In 1998 werd het synagogecomplex rijksmonument en na een grote restauratie is het pand sinds 2004 weer in al zijn pracht te bewonderen. Het gebouw wordt nog altijd gebruikt als gebedshuis.

Jaarlijks bezoeken duizenden mensen uit binnen en buitenland deze sjoel en spreken hun bewondering en lof uit over dit prachtige bouwwerk. Ze bewonderen de architectuur, staan verbaast over de hoge kwaliteit van mozaïeken en de kleurrijke glas-in-loodramen.
Door een interessante en leerzame rondleiding onder leiding van een enthousiaste gids komt u meer te weten over de geschiedenis en wetenswaardigheden.
Vragen als, waarom zo vaak het getal 12, waarom heeft de ene kandelaar zeven en de andere negen armen en wat doen slangen en leeuwen in de synagoge evenals informatie over de architectuur van de synagoge zullen worden beantwoord.

Lunch
Na deze boeiende rondleiding gaan we lunchen in restaurant ‘t Rozendaal in de wijk Roombeek. Na de lunch kan men (facultatief) de wijk Roombeek, welke in 2000 geheel werd verwoest door de vuurwerkramp, bezoeken.

Rijksmuseum Twenthe
Indien u nog tijd en energie heeft is een facultatief bezoek aan o.a. het Rijksmuseum Twenthe zeker de moeite waard.

Kosten
De kosten voor deze culturele dag bedragen slechts € 10,- per persoon.

 


­