Skip to main content

Verslagen

20230329 120327 (300)Op 29 maart brachten 21 leden van VO-NN een bezoek aan Bayards Aluminium Constructies in Nieuw Lekkerland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van constructies in aluminium voor luxe jachten, defensie materieel, heliplatforms, offshore installaties en sinds kort ook voor drones.

Ons bezoek begon met een presentatie van de alles wat Bayards is, doet en maakt. Bayards is echt een wereldspeler en vervult vaak een rol in de keten van productie van luxe jachten en heliplatforms. Service en onderhoud nemen daarnaast een steeds grotere plaats in het bedrijf. Veel machines, die ze gebruiken bij de constructie van de producten zijn uniek.

Na de presentatie volgde een rondleiding door de constructiehallen. We hadden geluk, dat ze bezig waren met de laatste handelingen aan een casco van een groot jacht. Dus we konden een goede indruk krijgen van wat voor eindproducten ze maken.

De brandbaarheid van aluminium is veel groter dan die van ijzer en staal en dat merk je overal in en rondom de gebouwen. Ook wij moesten als bezoekers voldoen aan veiligheidsvoorschriften en daar liepen we dan met onze schoenen met stalen neuzen.

Na ons bezoek aan Bayards verplaatsten we ons naar Alblasserdam, waar we van een gezellige lunch hebben genoten.

Het was dit keer een leerzame èn gezellige excursie.