Skip to main content

Een kort verslag van de excursie naar Delft op 20 april 2023.

Met 40 mannen en vrouwen was de excursie snel volgeboekt. Vol goede moed gingen we op weg, ondanks het slechte weer. Er werd verzameld bij stadscafe de BAR/Baar. Daar kreeg iedereen een heerlijke kop koffie met gebak.


Daarna was het een kleine 10 minuten lopen naar het Vermeercentrum. Ondanks de chaotische ontvangst had iedereen vrij snel een eigen audiotoer en kon men de diverse verdiepingen bekijken. Van alle werken, die Vermeer geschilderd heeft, is een mooie copie aanwezig. Verder wordt er uitleg gegeven over zijn manier van schilderen, b.v. hoe hij werkt met licht. Er waren ook nog inzendingen te zien van de TV serie over Vermeer. Ook zijn er filmpjes te zien. Het was heel interessant dit allemaal te bekijken.


Rond half een gingen we lunchen in het Postkantoor. Dit is het oude postkantoor van Delft dat verbouwd is tot restaurant. We hadden een eigen ruimte, nl.de oude postkamer. De lunch was heerlijk, maar wel erg veel voor 65 plussers. Veel mensen gingen met een doggybag naar huis.


Om twee uur gingen we in drie groepen een stadswandeling maken, waarbij het accent op Vermeer lag. We zagen de plek,waar hij geboren is, waar hij woonde en waar zijn schoonmoeder woonde en waar hij begraven is. Ook kregen we het waarschijnlijke straatje van Vermeer te zien.


Het was een leuke rondleiding, alleen erg jammer dat het zo koud was en af en toe regende. Toch kijken we terug op een geslaagde dag.