Skip to main content

17 Mei 2023: Vaartocht met zeesleper ‘De Elbe’.

Op 17 mei was het weer zover: een vaartocht georganiseerd door de activiteitencommissie.

Iedereen was op tijd, dus konden we om 11 uur met een groep van 78 personen afvaren vanaf de kade in Maassluis. De VO-NN vlag wapperde aan de mast, de zon scheen uitbundig en iedereen had er zin in, temeer daar er bij ontvangst koffie en een tompouce klaar stond.


De tocht ging westwaarts langs de indrukwekkende Maeslantkering richting de Noordzee tot aan de pieren bij Hoek van Holland. Een stukje buitengaats varen was vanwege de wind geen goed idee want er waren toch wel hoge golven en de kapitein had liever geen zeezieke passagiers aan boord.


Er werd dus bij het eind van de pier gekeerd en vervolgens ging het richting de Maasvlakte waar we ons konden vergapen aan de verschillende soorten schepen, het laden en lossen van containers en bulkgoed, onderdelen van windmolens die klaar lagen om vervoerd te worden naar de Noordzee,

Tijdens de vaartocht is ook weer eens gebleken dat het uitstapje ook een sociale functie heeft: er werd onderling veel gekletst en herinneringen opgehaald met (oud) collega’s.


Om vier uur ’s middags meerde de Elbe weer af aan de kade in Maassluis en konden we terugkijken op een zeer geslaagde dag.


NB: Mocht U genoten hebben van de vaartocht en/of van dit verslag en zou u ook wel eens een activiteit willen organiseren? De activiteiten-commissie is op zoek naar nieuw bloed, dus neem eens contact op met een van de commissieleden.


Lex Schreurs