Skip to main content

Woensdag 2 Augustus 2023: Bezoek aan de Kasteeltuinen Arcen.

De kasteeltuinen van Arcen, gelegen in Noord Limburg aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa.


We werden verrast door de vele unieke parken/tuinen met verschillende thema’s, die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.
Door het overwegend slechte weer was de opkomst helaas beduidend minder.


Na de koffie werd het kasteel bezocht, waar een vrijwilliger van de Stichting het Limburgs Landschap een toelichting gaf. Het historisch verhaal van de Hertogen van Gelre.  Het “oude" meubilair, schilderijen en de verse bloemen die de ruimtes sieren, bewonderd. De bovenverdieping stond in het teken van de regionale activiteiten van de stichting.


Tijdens de lunch in het Koetshuys brak een heftig noodweer los.


Onder leiding van enthousiaste gidsen hebben we een rondgang door de tuinen gemaakt. Meer dan 15 tuinen, van een barok rosarium tot een Oosterse watertuin van allure. Vele waterpartijen en om een beeld te krijgen van het totale landgoed,  een oppervlakte van 32 hectare. Voor deelnemers met enig beeld van tuinen een gouden middag.


Met dank aan onze flamboyante gidsen en nog een plezierige nazit werd deze dag afgesloten.