Blogs VO-NN

Hier vindt u blogs van VO-leden. Wilt u zelf ook blogs schrijven, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt altijd op de blogs reageren. U vindt dan de reactiemogelijkheid onder de tekst. U kunt zich ook abonneren op de blogs. U krijgt dan een e-mail met de laatste blog.

Pas een maand bezig met het project “Leden werven Leden” en nu al 18 nieuwe leden

Wauw! We zijn pas een maand bezig met ons project "Leden werven Leden" en we staan al op 18 nieuwe leden (31 januari 2022). Dank alvast aan onze wervende leden en aan alle leden die hier nog niet aan toe gekomen zijn: volg het goede voorbeeld en zorg dat u ze verslaat!

Ik ben oprecht trots. En ik is: Dick van Gijzen, één van de initiators van deze ledenwerfactie. Ik ben voor Rayon ZW lid van onze Ledenraad en ben tevens lid van de werkgroep "Ledenbinding en ledenwerving".

"Waarom is die ledenwerf actie eigenlijk gestart?" zult u zeggen. Ter illustratie geef ik u een mail van één van onze leden, de heer Joop van Mameren, voormalig buitendienstmedewerker van NN (Joop, hartelijk dank, we zijn blij met elke maar zeker met deze feedback!):

"Een prachtig gebaar om een ledenwerf actie te starten. Ik wens U daarbij heel veel succes. Toch wil ik hierbij een aantekening maken. Persoonlijk ben ik inmiddels 30 jaar met pensioen per 1 maart 2022 en word in februari 90 jaar, dus ik geniet al die tijd van een prima N-N pensioen. Meerdere keren heb ik deelgenomen aan leuke uitjes, maar ik mis steeds meer oud collega's die om mij heen wegvallen. Ook zijn veel evenementen wat te ver weg en zie ik het niet meer zitten om deel te nemen. Dit is bepaald geen klacht of treurnis want ik geniet nog van het leven, kan me goed redden en verveel me niet. Dit schrijf ik alleen zodat U begrijpt dat van een actie onder leden, die ik niet weet en ken, niets kan terecht komen. Ik wens U heel veel succes met het werven van nieuwe leden zodat U kunt voortgaan met vele mooie dingen."

Wat een mooie reactie en de nagel recht op de kop! VO-NN is een vereniging van oud medewerkers van NN Groep. Nu heb ik eens opgezocht wat "verenigen" eigenlijk inhoudt. Het betekent: "afzonderlijke delen tot één geheel maken". En dat doen we! Met onze 2700 leden zijn we een zeer serieuze gesprekspartner voor de pensioenfondsen, NN, de zorgverzekeraars maar ook voor bijv de evenementen (zoals leuke uitjes waar Joop aan refereert) waar we aan deelnemen. En waarom dan toch een actie?

Het antwoord is eigenlijk eenvoudig. We hebben gemerkt dat er heel veel ex medewerkers zijn die nog nooit van VO-NN hebben gehoord en die ook van al dat moois dus nog geen gebruik maken.

Maar belangrijker nog: die als afzonderlijk deel (elk individu) onderdeel van ons geheel (VO-NN) uit zouden kunnen maken en naast die inhoudelijke voordelen, ook zouden kunnen profiteren van de grootte van ons "geheel".

Want natuurlijk worden we ouder en als we het geluk hebben dat wij als laatste overblijven, zien we onze bekenden om ons wegvallen. De zegen maar ook het kruis van oud worden. En weet u waar die vereniging nu om de hoek komt? Ik noem u een voorbeeld. In Rayon ZW zijn we bezig om kleinschalige bijeenkomsten te organiseren. Een paar uurtjes bij elkaar, gezellig, met een interessante inleiding en de gelegenheid om mensen (ex collega's) te leren kennen die nog geen onderdeel van ons netwerk uitmaakten. En dus, geheel onafhankelijk van onze leeftijd, als afzonderlijk deel lid van een groter geheel te worden. En ver weg of moeilijk te bereiken? Wij gaan proberen slimme, betrekkelijk eenvoudig te bereiken locaties te gebruiken en leden die willen komen en die geen vervoer hebben te koppelen aan leden die hen op kunnen halen en weer thuis af kunnen zetten. Kijk, dat is verenigen en dat is waarom we zo veel mogelijk leden moeten hebben.

Joop, ik hoop u binnenkort op één van onze bijeenkomsten (als corona het toestaat) te mogen ontmoeten. En lezers: ik ga regelmatig een klein blog schrijven om jullie op de hoogte te houden van onze vorderingen maar ook om jullie te laten delen in de reacties die we mogen ontvangen. Heb jij iets wat je wilt delen, een compliment, een suggestie voor de ledenwerving, commentaar of kritiek? Alles is welkom en zal gebruikt of anders op gereageerd worden.

Dank voor het lezen en tot de volgende keer. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vrienden en vage kennissen
Typisch Thais
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 18 augustus 2022

Captcha afbeelding