Blogs VO-NN

Hier vindt u blogs van VO-leden. Wilt u zelf ook blogs schrijven, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt altijd op de blogs reageren. U vindt dan de reactiemogelijkheid onder de tekst. U kunt zich ook abonneren op de blogs. U krijgt dan een e-mail met de laatste blog.

Je eigen vriendenvereniging

Herken je dat? Je bent op een bijeenkomst waar je bijna niemand kent. Je loopt wat rond. Neemt een hapje en een drankje en that's it. Gaandeweg begin je je diep ongelukkig te voelen. Ben je daar nou zo'n eind voor omgereden? Sommige mensen pappen dan aan met anderen. Maar zo zit ik niet in elkaar. En zeker niet als iedereen elkaar lijkt te kennen. Alleen jij niet. Hapjes, drankjes en spreker, alles is in orde, maar jou zien ze daar niet meer terug.

Zo kan het gaan. En zo gaat het ook vaak. Ik had dat bij "verplichte" (studie-)bijeenkomsten met andere intermediairs, waarvan ik bijna niemand kende. Maar ook bij VO-NN. Want als nieuw lid zie je toch vooral wat oudere collega's onder elkaar, terwijl je leeftijdsgenoten lijken te ontbreken. Als jij dan afhaakt, ontstaat er een vicieuze cirkel, waardoor het niet meer goed komt.

Daar kan je zelf wat aan doen. Nodig je vrienden uit om ook lid te worden. Gebruik de bijeenkomsten en evenementen van VO-NN om elkaar na al die jaren weer eens tegen te komen, te spreken en bij te kletsen. Dat kan zo bijzonder gezellig zijn!

Twee totaal verschillende scenario's: doodongelukkig onder vreemden of gezellig onder vrienden. Natuurlijk wat zwart wit gesteld, maar daar komt het wel op neer.

En het is zo makkelijk. Je gaat naar LinkedIn, wie heeft dat nou niet, of Facebook en je nodigt wat oud collega's uit om ook lid te worden. Het eerste jaar gratis en daarna kost het nog steeds bijna niets. Baat het niet, dan schaadt het ook niet. Gezellig van tijd tot tijd onder vrienden. Je spreekt vooraf met elkaar af en je hebt het helemaal naar je zin op zo'n bijeenkomst van VO-NN. En als het een beetje mee zit, houd je er nog een cadeaubon aan over. Altijd leuk. En die oud collega's van je, die kunnen dat zelf ook doen als ze lid zijn geworden. Zo kan VO-NN voor iedereen een vereniging worden van vrienden onder elkaar.

Een oud-collega van me heeft een eigen bedrijf, is nog niet met pensioen. Die volgt zijn ondernemershart en merkt op: daar heb ik niets aan. Ik zoek een platform om dingen te verkopen. Nee, helaas, daar is VO-NN niet voor. Maar verkopen is korte termijn, dat is tactiek. Het is beter om te netwerken en te investeren in lange relaties. Vanuit marketingoogpunt is deze strategie een veel gezonder uitgangspunt. Investeren in mensen en dan komt de rest vanzelf wel. Als je maar in de picture bent. En dat kan, als je vrienden weten wat je doet.

Daarom is het idee al eens geopperd om een aparte pagina aan de site van VO-NN toe te voegen waarop de leden met een eigen bedrijf (alleen zzp) met eigen naam en de naam van zijn of haar website staan vermeld. Dat kan een hoop warme leads opleveren. Vaak ben je op zoek naar een leverancier of dienstverlener en google je op goed geluk een naam. Terwijl je in zo'n geval iemand al kent en weet dat hij of zij goed is in wat men doet. Die je kunt vertrouwen. Dat is win win, zowel voor de ondernemer als voor de klant. Beide lid van VO-NN in dit geval. En VO-NN wordt hiermee aantrekkelijk voor de nog werkende leden met een eigen bedrijf. In de leeftijdsgroep van 50+.

Je eigen vriendenvereniging bouwen binnen VO-NN. Lotgenoten en oude kennissen. Mensen met dezelfde achtergrond aan jij. Mensen aan wie je kunt vragen wat jou bezig houdt. Het wiel hoeft niet steeds opnieuw te worden uitgevonden. Het is zo eenvoudig. De spelregels voor Leden werven Leden staan prominent op de website. De voordelen zijn duidelijk, zoals pensioenbehartiging (indexering, nieuwe wet, pensioenopbouw), sociale contacten, voordelen op het gebied van verzekeringen. Maar vooral het banden aanhalen met oude vrienden. Bel ze, mail ze, nodig ze uit op LinkedIn of Facebook.

Zorg dat je volgende bijeenkomst van VO-NN heel gezellig wordt, omdat je al die gezichten weer gaat zien. Sommigen wat ouder dan je dacht, de een nog aan het werk en de ander genietend van zijn of haar vrije tijd, maar altijd leuk. Je doet jezelf er een groot plezier mee. 

×
Blijf op de hoogte.

Je kunt je abonneren op de blogs. Je krijgt een e-mail als er een nieuwe blog is geplaatst.

Typisch Thais
Aan een half woord genoeg hebben...
 

Reacties 1

Gast - Angela Leeuwen van op vrijdag, 07 januari 2022 10:38
Nieuwe vrienden

Hoi Kees, wat een leuk blog, heel herkenbaar. Toch kan het zo maar gebeuren dat je niet alleen oude vrienden/collega’s tegenkomt bij VO-NN maar zelfs nieuwe vrienden maakt

Hoi Kees, wat een leuk blog, heel herkenbaar. Toch kan het zo maar gebeuren dat je niet alleen oude vrienden/collega’s tegenkomt bij VO-NN maar zelfs nieuwe vrienden maakt
zondag, 28 mei 2023

Captcha afbeelding