Blogs VO-NN

Hier vindt u blogs van VO-leden. Wilt u zelf ook blogs schrijven, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt altijd op de blogs reageren. U vindt dan de reactiemogelijkheid onder de tekst. U kunt zich ook abonneren op de blogs. U krijgt dan een e-mail met de laatste blog.

Mijn bondscoach...

Met belangstelling volg ik de berichten dat Louis van Gaal de nieuwe bondscoach van onze Oranje mannen zal worden. En die benoeming geeft natuurlijk vele en diverse reacties van de talloze voetbaldeskundigen in ons landje. Zo ook op het terras van onze golfclub in Beetsterzwaag, waar het onderwerp tot heftige discussies leidt na een rondje golfen! Iedereen heeft een mening en ze zijn het vooral niet met elkaar eens. Leuk om een beetje op afstand dat te mogen volgen. Ik ben bepaald niet een voetbaldeskundige al heb ik me wel behoorlijk verbeten bij de wedstrijd van 'onze' vrouwen (ik ben een fan van ze) tegen de VS en met name bij de gemiste penalty, tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Waarom genomen door een technisch begaafde prima speelster en niet door een penalty kanon? Mijn goede vriend Francis, head pro in Casares in Zuid Spanje, zou gezegd hebben: "Neem iemand die het doel aan flarden schiet, desnoods dwars door de keeper…." Hij is een grote fan van Ajax uit de tijd van Cruijff cs en is idolaat van het type Johan Neeskens. Zo'n type had die strafschop moeten nemen bij de vrouwen. Ik ben zelf vooral altijd heel benieuwd wat er door het hoofd van zo'n speelster spookt vlak voor het nemen van de penalty. Toch nog onzekerheid? En zeker als het ook nog lang duurt voor je mag schieten, door dat oeverloze wachten op de beslissing van de VAR. Maar goed, terug naar het terras van Lauswolt. Talloze namen passeren de revue bij de pseudo deskundigen. Zelfs good old Foppe de Haan komt in het rijtje even langs, maar degene die dat roept zit vermoedelijk al aan zijn tweede biertje.... 

Een kleine meerderheid ziet het met Louis wel zitten. Als hij natuurlijk mag van zijn Truus. Wat schrijf ik: 'zijn' Truus, maar vooral toch ook 'onze' Truus. Want wat hebben we een plezier gehad van 'onze' Truus als hoofd van het NN Evenementenbureau. Een kanjer en in de combinatie met Frits Suér, hoofd sportsponsoring, een combinatie die niet te verslaan was. En tel daar directeur Willem van Es nog eens bij! Redelijk chaotisch maar een geweldige spreker met veel humor en een perfecte gastheer. Als mede gastheer mocht ik vele evenementen bijwonen en kreeg ik prima contact met Truus. En dan gaan mijn gedachten vooral uit naar 1994, het WK in de VS, in Orlando de wedstrijd tegen de Ieren. Zoals altijd perfect geregeld door Truus met haar bemanning en met Louis van Gaal als speciale gast.

's Avonds mag ik in het hotel bij het diner aanschuiven aan tafel bij Louis en Truus. Nog voor het hoofdgerecht voel ik het al een beetje aankomen. Die twee liggen elkaar wel. Zit ik er misschien hinderlijk bij?? En dus doorgeschoven naar een andere tafel onder het motto dat mijn gasten daar toch ook een beetje aandacht moeten krijgen. Maar uit mijn ooghoeken zie ik ze nog druk met elkaar praten. Is het daar ontstaan? Met uiteindelijk als resultaat Louis met 'zijn' Truus?? Ik denk het wel. Maar je moet het eigenlijk aan Truus vragen. Als we die nou eens lid maken van onze VO-NN en uitnodigen voor de landelijke ledendag in oktober. Dat zou geweldig zijn. Of Louis als bondscoach een goede keuze is? Ik weet het niet, maar als iemand het fikst is hij het wel. En waarom hij het zal doen? Nou, wonen in Portugal is natuurlijk prachtig, zeker op de plek waar hij woont. Maar elke dag golfen gaat toch ook vervelen. Mij tenminste wel. Voor de centen hoeft hij het niet meer te doen. Eergevoel? Of gewoon weer eens aan de slag. Nog geen punt gezet achter het definitieve pensioen? Dat is een gevoel wat velen van ons moeten herkennen en misschien wel een beetje jaloers maken. Natuurlijk het kan ook faliekant misgaan, maar dat hoort bij topsport. Van mij mag hij aan de slag. Als tenminste 'zijn' , ik bedoel 'onze' Truus het goedvindt.

×
Blijf op de hoogte.

Je kunt je abonneren op de blogs. Je krijgt een e-mail als er een nieuwe blog is geplaatst.

Het sociale leven
Andere wereld…
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
maandag, 29 mei 2023

Captcha afbeelding