Skip to main content

Verslagen

Met de Elbe over de Nieuwe Waterweg

Op 1 september 2021 was het dan eindelijk weer zo ver. We konden weer met de oud collega’s op stap. Dit keer gingen we met 60 deelnemers een vaartocht maken met de Elbe. Deze reusachtige zeesleper, gebouwd in 1959 heeft ons vanaf Maassluis de havens langs Nieuwe Waterweg laten zien tot aan de Erasmusbrug in Rotterdam.

Het weer was zo mooi, dat we gedurende de gehele tocht aan boord konden zijn. Na een ontvangst met koffie en de wereldberoemde tompoucen uit Maassluis hebben we bijna 4 uur gevaren. Ondertussen verzorgde de bemanning een prima lunch voor de deelnemers.
Na een rondje in de Waalhaven en een groet aan de S.S. Rotterdam kregen we bij de Erasmusbrug een perfect uitzicht op de skyline van Rotterdam. En als je denkt, dat de havenactiviteiten tegenwoordig allemaal naar de Maasvlakte zijn verhuisd is het een verrassing om te zien hoeveel zeeschepen nog tot aan Schiedam en de Waalhaven komen om daar gelost te worden.
Ik ben zelf ruim twee jaar geleden met pensioen gegaan en dan is het leuk om ineens oog in oog te staan met de collega’s, die al veel eerder met pensioen zijn gegaan. En daar was nu volop gelegenheid voor.

Bij terugkomst in Maassluis stond in hotel Maassluis de borrel gereed en hebben we nog gezellig een uurtje met elkaar zitten borrelen.
We kunnen terugzien op een geslaagd uitstapje.

Wim van Elsacker

 

Onderstaande film is geproduceerd door Marja Wirschell.