Blogs VO-NN

Hier vindt u blogs van VO-leden. Wilt u zelf ook blogs schrijven, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt altijd op de blogs reageren. U vindt dan de reactiemogelijkheid onder de tekst. U kunt zich ook abonneren op de blogs. U krijgt dan een e-mail met de laatste blog.

De leukste sportschool van Nederland


Juist als je ouder wordt, is het noodzakelijk meer te bewegen. Laatst las ik tot mijn grote verbazing dat iemand vond dat de voortdurende sluiting van de sportscholen geen gemis is want je kon ook een rondje fietsen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht is gebleken dat als je ouder wordt krachttraining belangrijk is en blijft. Fietsen is goed voor je uithoudingsvermogen en is een zogenaamde duurtraining. Maar om spierverlies te voorkomen, is krachttraining noodzakelijk. Zelfs tot en ook nog na je tachtigste jaar, zegt professor Van Loon, die uitgebreid onderzoek doet naar het voorkomen van het verlies van spiermassa. Goede voeding, veel eiwitten, en veel fysieke inspanning kunnen helpen om tot hoge leeftijd gezond te blijven en te zorgen voor behoud van spiermassa. Fysieke inactiviteit leidt geheid tot verlies van spiermassa. En een bezoek aan de sportschool drie keer per week, is dan geen luxe, maar pure noodzaak.

Sporten binnen in de sportschool is nog steeds niet toegestaan. Ondanks alle inspanningen die de sportscholen zich getroosten om dit veilig en verantwoord te kunnen doen. Gelukkig doet mijn sportschool er alles aan om buiten te kunnen trainen. In de ijzige kou, regen, sneeuw en hagel, weliswaar onder een afdakje, heb ik toch mijn wekelijkse sportuurtjes kunnen maken. Met bankjes, stoeltjes, in felle kleuren is er een Beach sfeertje gecreëerd dat in Zandvoort aan Zee niet zou hebben misstaan. Ondanks het feit dat, zoals vandaag, de regen met pijpenstelen uit de lucht valt, is het sporten met uitzicht op zo'n vrolijk geheel iets om steeds weer naar uit te kijken. En wat ook meetelt, is de manier waarop deze sportschool hun klanten behandelen. Persoonlijk door op te bellen en te vragen wat zij nog kunnen verbeteren om het voor jou leuker te maken. En als je dan aangeeft, heel tevreden te zijn, en het contract weer met een jaar wil verlengen, reageren zij blij en geven aan dat je ook nog een cadeautje van ze krijgt. Een mooi sporttas met hun logo erop. Goed om al fietsend ernaartoe, een beetje reclame voor ze te maken. Nee, zij hebben het als ondernemers niet makkelijk, krijgen geen steun, hebben veel klanten verloren, maar ondanks alles zorgen zij ervoor dat het voor die klanten die wel zijn gebleven erbuiten zonnig uitziet. Ik vind het een voorrecht om wekelijks naar de leukste sportschool van Nederland te gaan.

PS Mijn sportschool is Basic Fitness Loosdrecht, echt een aanrader.

×
Blijf op de hoogte.

Je kunt je abonneren op de blogs. Je krijgt een e-mail als er een nieuwe blog is geplaatst.

Een alledaagse dag
Is de klant nog koning?
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
zondag, 28 mei 2023

Captcha afbeelding