Skip to main content

Blogs VO-NN

Hier vindt u blogs van VO-leden. Wilt u zelf ook blogs schrijven, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt altijd op de blogs reageren. U vindt dan de reactiemogelijkheid onder de tekst. U kunt zich ook abonneren op de blogs. U krijgt dan een e-mail met de laatste blog.

Fitness

Ik hou niet van zo'n gym met die fitness apparaten. Bovendien protesteren mijn gewrichten altijd op een loopband, dus na een aantal pogingen zag ik daar maar van af. En dat terwijl het hier eigenlijk zo makkelijk is met een eigen gratis fitnessruimte in ons gebouw.


Maar je moet toch wat om fit te blijven, zeker op onze leeftijd. We golfen dan wel wekelijks maar dat is niet genoeg. Nu heb ik een tijdje geleden een geweldige wandelroute ontdekt. Er is een speciale wandel/fiets brug gemaakt die een verbinding vormt tussen 2 hele grote parken in Bangkok. Het ruime, groen geverfde pad van zo'n 2 km is eigenlijk een lange brug waarbij je vlak boven de oudere Thaise woonwijken loopt; leuk om al wandelend die oude huizen te zien. Dit was nou zo'n typisch prestigieus en duur Thais project waarvan je je afvraagt wie het heeft bedacht. Want het is speciaal aangelegd om te wandelen of fietsen, maar Thaien wandelen niet voor hun plezier en fietsen doen ze al helemaal niet. In al die keren dat ik daar heb gelopen zie ik slechts enkele Thaien bij de in- en uitgangen, waar ze druk selfies aan het maken zijn om aan al hun vrienden te laten zien dat ze de "green mile" gelopen hebben. Maar verder komen ze niet.

Voor toeristen, als die al van het bestaan weten, is het niet zo boeiend en die zijn hier ook niet om sportief te wandelen. Ach, ik vind het prima want ik kom dus nooit iemand tegen en dan kan het mondkapje ook weer even af. (Ja, die worden hier nog steeds gedragen!)
Yoga is ook ideaal om flexibel en fit te blijven. Ik was in Hua Hin al met wat lessen begonnen. Nou weet ik niet of dat ook in Nederland ook zo is, maar Thaise leraren/leraressen zijn voornamelijk bezig met het zelf perfect uitvoeren van een oefening. Ze kijken nooit hoe de leerlingen het er vanaf brengen. Of, en dat is eigenlijk erger, zien ze je wel stuntelen en komen naar je toe om je even in de gewenste positie te trekken of te duwen, dat dan gepaard gaat met het nodige gekraak. Na zo'n uurtje voelde ik me dan ook echt gebroken en dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik ging er van uit dat het in Bangkok vast beter en professioneler zou gaan.

yoga 250Hier vlakbij is een groot fitness/yoga centrum dus daar heb ik me aangemeld voor de eerste les. Ik ben nog een redelijke beginner dus ik vroeg of de les die zij me aanbevolen ook voor beginners was. Ja natuurlijk! Het was zelfs perfect geschikt voor beginners! (Ik had beter moeten weten want Thaien zeggen nooit nee …) Dus op naar de eerste les, in legging met een leuk t-shirtje. In de kleedkamer voelde ik me al niet meer zo op m'n gemak: allemaal hele jonge Thaise dames, superslank, in strakke, half blote sexy outfits. Eenmaal in de zaal komt de lerares, ook zo'n type, met een draagbaar microfoontje op, en begint vervolgens in een moordend tempo een reeks onmogelijke oefeningen af te werken. Voor al die meisjes geen enkel probleem, maar voor mij waren het posities die ik in m'n dromen nog niet zou kunnen uitvoeren; ik bleek in de les te zitten voor ver-gevorderden. De lerares draaide haar programma af zonder ook maar een moment aandacht te geven aan die houterige buitenlandse. Ik heb me nog nooit zo'n logge olifant gevoeld! Einde oefening dus.

Maar ik heb inmiddels de oplossing gevonden. Gewoon het matje thuis uitrollen, laptop ervoor en inloggen op een van de vele YouTube-kanalen met yogalessen voor alle niveaus. Ik heb er veel van geleerd en ben dus ook flexibeler geworden; mijn golfswing is nog nooit zo soepel gegaan! En het is ideaal, je kunt het in je eigen tijd en eigen tempo doen.

Nog even en ik kan me meten aan die jonge dames!
×
Blijf op de hoogte.

Je kunt je abonneren op de blogs. Je krijgt een e-mail als er een nieuwe blog is geplaatst.

Het moet een toontje hoger (of was het lager?)
De winterslaap lijkt voorbij
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
vrijdag, 19 april 2024

Captcha afbeelding